20 Січня 2020
Новини

Через новий вірус у Китаї скликають екстрену нараду експертів

Через новий вірус у Китаї скликають екстрену нараду експертів

Всесвітня організація охорони здоров’я скликає термінове засідання, щоб визначити, чи оголошувати спалах викликаної новим коронавірусом у Китаї пневмонії міжнародним надзвичайним станом.

Про це повідомляє Reuters, - пише Громадське.

ВООЗ оприлюднило заяву на тлі повідомлень китайських лікарів, згідно з якими коронавірус нового типу може передаватися, зокрема, й від однієї людини до іншої. Зокрема, так уже заразилося щонайменше 14 працівників медичних закладів, повідомив глава команди експертів Державного комітету з питань гігієни та охорони здоров’я КНР Чжун Наньшань.

Нагадаємо, після спалаху пневмонії, викликаної досі невідомим збудником, який зафіксували в Ухані у грудні 2019 року, новий невідомий коронавірус виявили у 200 людей у Китаї. Крім того, його виявили в однієї жінки в Таїланді, яка прилетіла туди з Ухані, у мешканця Японії, який навідувався до Ухані, та в китаянки, яка приїхала до Південної Кореї.

9 січня стало відомо про смерть першого пацієнта, у якого виявили вірус. Однак точна причина його смерті наразі невідома, адже окрім вірусу, в нього також діагностували пухлину черевної порожнини й хронічне захворювання печінки.

17 січня у Китаї зафіксували другу смерть від нового вірусу.

Нова інфекція може спричинити різні хвороби. Наразі вона проявляється як пневмонія або інші респіраторні захворювання. Однак вчені відзначають схожість нового коронавірусу до іншого вірусу, який є збудником потенційно смертельно небезпечного тяжкого гострого респіраторного синдрому (ТГРС). Унаслідок спалаху цього захворювання у 2002-2003 роках загинули понад 700 людей у всьому світі. Тоді спалах почався у Китаї й загалом заразив понад 8000 людей у 26 країнах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: китай, хвороби
В тему