Поради

Як вибрати печатку для чоловіка

Як вибрати печатку для чоловіка

Печатка на пальці представника сильної статі – це стильно, модно і по-своєму сексуально. Жінки полюбляють милуватися такими прикрасами на руках своїх обранців, а то і незнайомих чоловіків. Наявність печаток чи перстнів, підібраних зі смаком, підкреслюють винятковість мужчини, його індивідуальність, забезпеченість і самодостатність. Тобто все те, що прагне бачити жінка у справжньому чоловікові.

Мабуть, саме тому представниці слабкої статі оригінальним і стильним дарунком для коханого вважають чоловічу печатку. Однак цю прикрасу вони намагаються підібрати не лише зі смаком, а й з підтекстом. Ми допоможемо розібратися у тонкощах вибору чоловічих каблучок та пояснити, як вони можуть підкреслити унікальність вашого обранця.

Печатки для чоловіків
Печатки для чоловіків

Що варто враховувати при виборі печатки для чоловіків

Перш ніж відкрити таємницю, як обирати чоловічі прикраси, спробуймо деталізувати поняття «печатки», «перстні», «каблучки». Історично печатка була різновидом перстнів, однак з плином часу сміливо зайняла позицію окремого, виключно чоловічого, аксесуару. Жінки печаток не носять.

Печатка – це зазвичай плоский невибагливий аксесуар різної форми без додавання великих дорогоцінних каменів, якщо в прикрасі є каміння, то це вже перстень. Каблучка – кільце, котре асоціюється з весільними обрядами.

Печатка історично була своєрідним підписом, яким підтверджувалась достовірність документів. Носили її лише вельможі, або державні діячі. На печатках гравіювався герб сімейства, який вкладали у віск на документі. Таким чином на папері відбивався малюнок печатки, тобто герб, який свідчив, що з цим документом ознайомився власник підпису.

Читайте також

Історичне минуле печатки
Історичне минуле печатки

Сьогодні печатка лише аксесуар, чоловіча прикраса, яка доступна кожному. Печатки зазвичай виготовляти з дорогоцінних металів плоскої форми у стилі мінімалізму, без зайвих оздоб. Перстні ж прикрашали дорогоцінним камінням, написами та гравіюванням.

Перед тим, як обрати печатку, варто врахувати:

  • Стиль одягу, якому надає перевагу чоловік

Якщо в гардеробі коханого переважають ділові костюми, то золота чи платинова печатка з мінімальним оздобленням - найкраще доповнення до його образу серйозної успішної людини. Якщо ж ваш обранець надає перевагу кежуел стилю але полюбляє такі прикраси, то йому будуть до вподоби екстравагантні моделі з різних металів, а найкращим варіантом стануть срібні печатки з гравіюванням. Коли ж чоловік вперше зважився носить печатки, то підберіть йому класичні квадратні, або інші геометричні варіанти без оздоб, які ідеально підійдуть як для ділового, так і вільного стилю.

  • Статус чоловіка

Для солідного забезпеченого чоловіка підійде печатка з дорогого металу з незначним додаванням каміння, або й без нього. Однак в жодному разі не можна обирати печатки з несправжніми дорогоцінностями, бо це затьмить його статус та вагу в суспільстві. Адже найімовірніше в коло спілкування такого чоловіка входять люди, котрі оцінюють його перспективність через такі деталі аксесуарів.

Подібна каблучка виглядатиме кумедно на пальці чоловіка, який ще в пошуках себе та свого місця під сонцем. Для підкреслення його індивідуальності та харизми найкраще підійдуть печатки з різних, не обов’язково дорогих металів, таких як сталь, титан тощо.

  • Тренди прикрас

Варто зважати і на сучасні модні віяння в ювелірному бізнесі. Найбільшою популярністю зараз користуються прості геометричні печатки без оздоб або з невеликим камінням. Основна увага акцентується не на пишності прикраси, а на її гармонійному поєднанні зі стилем та образом власника. Саме тому лаконічні моделі стали трендом для щоденного використання. Однак ювеліри на цьому не зупинилися і пішли далі.

Для тих, хто йде в ногу з часом, але любить підкреслювати свою індивідуальність серед загалу пропонують моделі, де оригінально поєднані різні метали, наприклад каучукові каблучки зі сталлю та дорогоцінним камінням. Такі моделі модні, елегантні, стильні і фінансові доступні багатьом.

Печатка підкреслює індивідуальний стиль чоловіка
Печатка підкреслює індивідуальний стиль чоловіка

З якого металу краще обирати чоловічу печатку

При виборі печатки варто враховувати й метал, з якого її виготовлено. Адже печатка багато може сказати про свого власника. Тому обирайте чоловічі прикраси з урахуванням характеру, роду діяльності та статусу чоловіка. Не забувайте й про те, що печатки повинні гармоніювати з іншими аксесуарами його гардеробу і доповнювати його стильний образ. Так поєднання золотої печатки зі срібними запонками, чи керамічної каблучки з платиновим годинником – свідчення відсутності стилю та естетичного смаку чоловіка.

Зазвичай печатки виготовляють з таких металів:

Золото

Благородний дорогоцінний метал, який підкреслює статус, солідність та фінансову забезпеченість власника. Золото завжди в тренді, однак підходить не всім. Жовте золото підкреслює солідність чоловіка, біле – заможність, а червоне чи рожеве – індивідуальність.

Переваги золота. Метал, який завжди в моді і підкреслює багатство та силу власника. Це єдиний з металів, котрий найкраще поєднується з дорогоцінним камінням.

Недоліки металу. Суттєвим недоліком золота є його крихкість. Тому всі, хто полюбляють золоті прикраси, повинні бережно ставитися до виробів з цього металу. Для зміцнення золота у його склад додають домішки інших металів, тобто лігатури, щоб утворився достойний ювелірний сплав.

Золоті печатки підкреслюють статус чоловіка
Золоті печатки підкреслюють статус чоловіка

Види золота. Забарвлення золота залежить від кількості та якості доданих лігатур.

Найбільшою популярністю користується:

  • Жовте золото – класичний благородний метал, якому для міцності додають сплав срібла і міді. Чисте золото у таких прикрасах відповідає 750 пробі.
  • Біле золото. Світлий матовий відтінок металу, який досягається додаванням паладію, срібла або нікелю.
  • Червоне золото. Найпоширеніший сплав золота на пострадянському просторі, у склад якого зазвичай входить 41% міді.
  • Рожевий метал. До сплаву зазвичай додають мідь і срібло.

Популярним, але менш поширеним є чорне, синє, зелене, блакитне, руде та фіолетове золото.

Читайте також

Срібні печатки завжди в тренді
Срібні печатки завжди в тренді

Срібло

Другий після золота благородний метал, вироби з якого полюбляють чоловіки. Зараз на піку популярності печатки-фігури зі срібла, які вражають сміливими дизайнерськими пропозиціями, а от традиційних класичних срібних печаток не так і багато.

Переваги срібла. Міцний метал, який рідко піддається трансформації. Буде чудовим доповненням як до ділового, так і кежуел стилю. Зазвичай його полюбляють молоді люди, які ще в пошуках себе або фінансової стабільності. Вважається, що цей метал омолоджує організм. Чимало людей надає перевагу сріблу через його унікальні властивості: срібло чудовий антисептик, який вбиває бактерії, впливає на зменшення больових відчуттів, очищає і насичує воду своїми молекулами, допомагає зсіданню крові і зупиненню кровотеч тощо.

Недоліки срібла. З часом срібло тьмяніє, тому воно потребує догляду та чищення. Цей метал поєднується не зі всім камінням. Найкраще йому підходить аметист, смарагд, нефрид, а от діамант, рубін, бірюза зі сріблом не поєднуються зовсім.

Срібло підходить не усім. Так гіпертонікам, емоційно неврівноваженим та депресивним людям носити срібло заборонено, бо воно погіршує їх нестабільний стан здоров’я.  

Платинові печатки - найдорожчі
Платинові печатки - найдорожчі

Платина

Не менш популярною є й платина. Прикраси з платини підкреслюють багатство, солідність та статус власника. Тому печатки з платини у поєднанні із золотом – знак заможності та індивідуальності.

Переваги платини. Платина як метал міцніша за золото та срібло. Вона не піддається трансформації, не тьмяніє, не дряпається. Це зносостійкий метал, якому не страшні пошкодження. Найкраще поєднується з діамантами.

Недоліки платини. У ювелірному бізнесі вироби з платини у поєднанні із золотом – найдорожчі, тому вони доступні не кожному.

Сталеві печатки полюбляє молодь
Сталеві печатки полюбляє молодь

Сталь

Бюджетний варіант печаток, який найбільше полюбляє молодь. Через візуальну схожість зі сріблом моделі з цього металу не поступаються оригінальністю і витонченістю. Щоправда печатки зі сталі підходять не усім. Погодьтеся, заможній чоловік зі сталевою печаткою на пальці виглядатиме щонайменше кумедно.

Переваги сталі. Схожість до срібла робить моделі зі сталі популярними, однак вони фінансово доступні багатьом. Нержавіюча сталь міцна і не потребує спеціального догляду.

Недоліки сталі. Печатки зі сталі як аксесуар доповнюють вільний щоденний стиль одягу. Через велику популярність останнім часом у ювелірному бізнесі все частіше стрічаються неякісні підробки сталі, які згодом втрачають свій естетичний вигляд та шкодять здоров’ю людини.

Печатки з титану, вольфраму, кераміки чи шкіри – менш популярні, тому й не затребувані серед покупців.

Форми чоловічих печаток
Форми чоловічих печаток

Про що свідчить форма печатки та на якому пальці її краще носити

Зразу обмовимося, що не всі вкладають у вибір чоловічих печаток хоч якийсь зміст. Деякі, навпаки, вбачають у виборі форми каблучки, її оздобленні та розташуванні на пальці особливий сенс. Вірити чи ні – справа кожного, однак керуватися у виборі хоч якимось орієнтирами, а не випадковістю, доцільніше.

Для початку поговоримо про форми. Найчастіше можна побачити чоловічі печатки трьох форм: круглі, квадратні та прямокутні.

До вибору кожної з них потрібно підходити усвідомлено:

  • Квадратні, як найпоширеніші за формою, підходять для чоловіків різного віку. Це класика чоловічих прикрас. Вони ідеально підходять як для ділового, так і вільного стилю. Прикрашають як тонкі, так і грубі, як довгі, так і короткі пальці. Отже, якщо ви сумніваєтесь у виборі печатки, зупиняйтесь на квадратних і не помилитесь.
  • Прямокутні печатки менш популярні, але більш затребувані. Вони підкреслюють оригінальність та стильність чоловіка і найбільш підходять для молоді. Зазвичай на таких печатках гравіюють ексклюзивні зображення національної символіки, сімейних гербів тощо.
  • Круглі печатки користуються найменшою популярністю, бо формою нагадують жіночі прикраси. Тому вони й підходять не всім чоловікам. Найчастіше таку форму обирають епатажні особистості, які люблять виділятися з натовпу і вражати екстравагантністю.
  • Печатки-фігури. Ювеліри і досі не визначилися, чи варто прикраси у вигляді фігур (голів тварин, черепів, мастей карт) називати печатками, а продавці ювелірки цим не переймаються і сміливо їх так номінують. Так чи інакше, це ювелірний тренд, який користується шаленою популярністю серед молоді. Такі печатки чудово підкреслять сміливий стиль власника, його епатажність і юнацький максималізм, а от для солідного чоловіка такий аксесуар було недоречним.

Печатками-фігурами захоплюється молодь
Печатками-фігурами захоплюється молодь

А тепер поговоримо про пальці. Важливо знати, що символізує прикраса на кожному пальці рук і як впливає на прояв чоловічої сили. Донедавна естетичним правилом для чоловіків була наявність на руках однієї каблучки, яка б підкреслювала його статус та індивідуальність. Зараз рідко хто дотримується цього правила, однак в діловому стилі один перстень з дорогоцінного металу – стильне доповнення образу, а два і більше – прояв зухвалості та вульгарності. Лише молодь та представники старшого покоління, які надають перевагу вільному стилю, можуть одягати максимальну кількість перстнів та печаток і це вважатиметься допустимим.

Давні єгиптяни кожен палець пов’язували з певною стихією природи. Так вказівний палець пов’язували з вогнем, середній – із землею, безіменний означав повітря, а мізинець – воду. Найцікавіше з великим пальцем, який символізував зв’язок людини з Богом. 

На якому пальці варто носити печатку
На якому пальці варто носити печатку

Психологи в свою чергу вважають, що палець, на якому красується чоловіча печатка свідчить про темперамент чоловіка. Так носити аксесуари на мізинці полюбляють творчі особистості, на безіменному – закохані, бо за легендою, через цей палець йде основна артерія до серця. Середньому надають перевагу самозакохані люди, які нерідко страждають манією величі, вказівному – безкомпромісні лідери, а великому – чоловіки з підвищеною сексуальністю, або взагалі нетрадиційною орієнтацією.

Звичайно, такі міркування не варто вважати істинними, однак у суспільстві побутує думка, що перстень на пальці підкреслює статус та впливовість власника.

Чи можна чоловіку носити печатку на безіменному пальці
Чи можна чоловіку носити печатку на безіменному пальці

Великий палець. Носити печатку на цьому пальці незручно, тому на це погоджується не кожен. Полюбляють на цьому пальці носити перстні особи, які намагаються самоствердитися, яких приваблює зайва увага і руйнування суспільних канонів.

Вказівний. Печатку на цьому пальці носять беззаперечні лідери, які не погоджуються на жодні компроміси, що суперечать їхнім переконанням. Якщо чоловік носить печатку на вказівному пальці лівої руки, то він страждає манією величі і комплексом нарцисизму, якщо на правому – то він зберігає розсудливість, залишаючись при цьому на позиціях безапеляційного лідера.

Середній палець. Печатку на цьому пальці носять розсудливі, здравомислячі люди, які не бояться труднощів, а, навпаки, долають їх нетрадиційними способами. Зазвичай на середньому пальці носять фамільні прикраси, які передаються з покоління в покоління.

Безіменний. Здавна кільця на цьому пальці вважалися вінчальними і засвідчували сімейний статус чоловіка. Сьогодні печатки на безіменному пальці носять ті, які мають намір вступили в шлюб, або ті, які полюбляють виставляти напоказ свої модні ювелірні аксесуари.

Мізинець. На мізинці носять печатку творчі особистості, люди творчих професій, які вражають інших своєю креативністю. Подейкують, що печатка на цьому пальці свідчить про схильність чоловіка до азартних ігор та флірту.

Перстні для чоловіків
Перстні для чоловіків

І наостанок декілька порад, як визначити розмір печатки для чоловіка без його відома. Наприклад, вам вдалося роздобути на певний час перстень, який носить мужчина. Половина завдання виконано, тепер потрібно зважити на головне. Ви повинні точно знати, ким є ваш обранець: правшою чи лівшою. Якщо чоловік правша, то розмір його пальців правої руки буде на піврозміру більшим від лівої. І все буде навпаки, якщо чоловік лівша.

За статистикою, чоловіки масою до 80 кг зазвичай носять прикраси від 18,5 до 20,5 розміру. Якщо вага чоловіка перевищує 85 кг, то йому підійде перстень від 21 розміру. Запам’ятайте, що стандартними розмірами ювелірних прикрас для пальців рук у всьому світі є від 16 до 24 розміру. Якщо вам потрібен менший чи більший за вказані розміри, то доведеться замовляти.

Срібна печатка для ділового стилю
Срібна печатка для ділового стилю

Коли ж вам не поталанило роздобути перстень коханого, або ви обираєте печатку для нього вперше, то проведіть такий експеримент. Обмотайте його палець, звісно, щоб він не бачив, ниткою і відріжте її. Виміряйте в міліметрах довжину обрізаної нитки та поділіть на 3,14 і отримаєте приблизний розмір пальця коханого.

Найкращим варіантом, звісно, буде виміряти розмір печатки в ювелірному магазині разом з чоловіком. Однак і тут потрібно зважити на деякі нюанси. Не вдасться точно виміряти розмір пальця, коли температура його тіла буде підвищена, коли чоловік випив багато рідини або ж щойно займався спортом. Як правило, за таких умов пальці набрякають і збільшуються на 0,5 чи 1 розмір.

Отже, як бачимо, вибір печатки для чоловіка – клопітка і відповідальна справа. А як же інакше, адже ви своїм дарунком підкреслюєте його винятковість і цінність як людини у вашому житті. Отож, спланувавши свій похід у ювелірку, зважте на наші поради, щоб знати, яким параметрам повинен відповідати дарунок вашій коханій людині.

СПОНСОР ПУБЛІКАЦІЇ

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, прикраси, чоловіки
В тему