29 Жовтня 2019
Новини

У «Луцьктеплі» з гумором відреагували на ініціативу здешевити опалення

У «Луцьктеплі» з гумором відреагували на ініціативу здешевити опалення

Державне комунальне підприємство «Луцьктепло» не виступає проти ініціативи зменшення тарифів на послуги з відпуску теплової енергії для населення, як цього бажає Кабінет Міністрів України, однак залишається незрозумілим, звідки брати кошти на оплату праці  та діяльність підприємства.

Про це йдеться у дописі на сторінці ДКП в Facebook.

«Впевнено декларуємо неможливість встановити вартість 1 Гкал в розмірі 1400 грн за нинішніх цін на енергоносії, оскільки навіть за найбільш оптимістичними теоретичними розрахунками лише вартість спожитого для виробництва цієї одиниці енергії природного газу та електроенергії заледве поміститься в цю суму. При цьому залишається незрозумілим, звідки підприємствам теплокомуненерго взяти кошти на решту статей «виробництва», «транспортування» та «постачання» теплової енергії», — повідомили на підприємстві.

«Невирішеним залишається й питання звідки взяти кілька сотень (в межах одного підприємства) ентузіастів і жертовних поборювачів прав громадян, які не отримуючи заробітної плати, будуть працювати на виробництво послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води. Одне – хоч і не дуже приємне, – працювати з кількамісячною затримкою виплат в міжопалювальний період, інше – цілорічно волонтерити», — додають в «Луцьктепло». 

На підприємстві сподіваються, що «така поважна державна інституція, як Кабінет Міністрів України» – вищий орган у системі виконавчої влади держави Україна – зрозуміє масштаби негативних наслідків, по-перше, розбіжності між деклараціями та діями, а по-друге, куди ближчого для жителів міст обласного значення, ризику залишитися без послуг з гарячого водопостачання і централізованого опалення вже цього опалювального сезону або прийняти усвідомлення того, що їхні міста припиняють розвиватися, про що в своєму зверненні попереджає Асоціація міст України.

«Підсумовуючи, повернемося до першого твердження – ДКП «Луцьктепло» не виступає проти зменшення розміру вартості 1 Гкал навіть до 1400 грн за одиницю для населення з приладами обліку теплової енергії, якщо ринкові ціни на енергоносії та решти економічно обґрунтованих витрат на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії дозволятимуть це зробити», — йдеться в зверненні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьктепло, тарифи, теплопостачання
В тему