9 Жовтня 2019
Новини

У Раді пропонують перенести День Незалежності України

У Раді пропонують перенести День Незалежності України

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови №2205 «Про День Незалежності України», який пропонує перенести День Незалежності на 22 січня, а 24 серпня відзначати День відновлення незалежності.

Відповідний проєкт постанови оприлюднений на сайті Верховної Ради, пише Укрінформ.

Так, згідно із пояснювальною запискою, проєктом пропонується відраховувати період незалежності Української держави з 22 січня 1918 року, з дня проголошення IV Універсалу Центральної Ради Української Народної Республіки, яким відновлено національну державність Української нації. Пропонується визнати дату 22 січня Днем Незалежності України і щорічно відзначати його як державне свято. 24 серпня 1991 року проєкт постанови пропонує вважати Днем відновлення Незалежності України і щорічно відзначати його як державне свято.

Автором проєкту постанови є позафракційна народний депутат Оксана Савчук.

Савчук також є автором законопроєкту №2229 «Про Прапор Національної Гідності».

«Законопроєктом пропонується встановити, що прапором національно-визвольної боротьби українського народу є Прапор Національної Гідності. Прапор Національної Гідності є стягом, який складається з двох рівновеликих горизонтальних смуг: верхньої – темно-червоного кольору, нижньої - чорного кольору», – ідеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: перенести день незалежності, вру
В тему