3 Жовтня 2019
Новини

Як оформити субсидію через інтернет: інструкція (фото)

Як оформити субсидію через інтернет: інструкція (фото)

У одержувачів субсидій на оплату житлово-комунальних послуг з’явилася можливість оформити виплати через інтернет.

Якщо у субсидіанта вже є зареєстрована цифровий підпис/BankID, то оформлення можна провести повністю з дому, без відвідування держорганів. Якщо ж цифрового ідентифікатора немає, то можна попередньо зареєструвати себе як одержувача субсидії, а вже на останньому етапі роздрукувати форму, підписати її і занести до територіального управління соціального захисту, передають Факти.

Весь процес реєстрації проводиться на сайті Мінсоцполітики (www.msp.gov.ua) в розділі «Е-сервіси». Необхідно вибрати вкладку «Субсидії». Заявнику потрібно буде вибрати один з варіантів реєстрації / входу.

Далі має бути основна частина роботи - заповнення двох електронних форм: «Заяви про призначення і надання субсидії в грошовій формі» і «Декларації про доходи та витрати».

Після відправки електронної форми, одержувачу субсидії має прийти повідомлення на адресу електронної пошти про те, що заявка успішно зареєстрована із зазначенням номера реєстрації. Цей лист рекомендується зберегти.

Останній етап стосується тих одержувачів субсидії, хто не має цифрового підпису. Їм необхідно буде звернутися в орган соцзахисту, щоб подати підписані документи. Дату і час візиту призначать співробітники управління.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: субсидії онлайн, субсидії, інтернет
В тему