Поради

«Стильне кіно»: ТОП-5 фільмів

«Стильне кіно»: ТОП-5 фільмів

Інколи кінострічки вражають не лише цікавим сюжетом, а й дивовижним стилем.

Неймовірні декорації, довершені костюми, блискуче відтворені образи акторів… Справжні естети цінують і суть, і картинку. Впевнені, тобі буде до вподоби й наша нова кінодобірка, яка налічує 5 фільмів з ідеальним стилем, пише Космополітен.

Примарна нитка, 2017

У центрі сюжету – історія британського кутюр’є Рейнольдса Вудкока. Стрічка стала даниною поваги вишуканій моді 50-х. Художник із костюмів Марк Бріджес вивчав одяг усіх дизайнерів того часу: від Баленсіага до Живанші. Переглядаючи стрічку, зверни увагу на весільну сукню без бретельок. На її дизайн було витрачено три метри рідкісного мережива 17 сторіччя.

Агенти «А.Н.К.Л.», 2015

Фільми культового режисера Гая Річі завжди є втіленням смаку. І «Агенти «А.Н.К.Л.» не стали винятком. У центрі сюжету – двоє агентів з американської й радянської спецслужб, які працюють пліч-о-пліч. Різницю між героями демонструє не лише гра акторів, а й їхня манера одягатися. Стиль 60-х з елегантними костюмами-трійками, куртками із замші та ідеальними лакованими туфлями роблять кінострічку по-справжньому «глянцевою».

Турист, 2010

Чудова гра двох улюблених акторів мільйонів – Анджеліни Джолі та Джонні Деппа – доповнена мальовничими локаціями й кропіткою роботою костюмерів. Відомо, що зйомки стрічки на катері по каналах Венеції проходили протягом семи ночей. Щоб зняти цю частину фільму, Джолі навіть навчилася самостійно керувати катером. Цікаво також, що весь одяг Анджеліни було пошито вручну й спеціально для неї. Винятком стала лише одна вінтажна сіра сукня.

Енні Голл, 1977

У нашій добірці не обійшлось й без роботи Вуді Аллена. Фільм вважається класикою 70-х років. Та й сьогодні вбрання зі стрічки надихають багатьох у сучасному модному світі. Гардероб стильної Енні складається з речей у чоловічому стилі: жилеток, капелюхів, круглих окулярів, мішкуватих сорочок та навіть краваток. Дизайнер Ральф Лорен, одяг із колекцій якого використовувався для зйомок фільму, вплинув й на формування особистого стилю акторки Даян Кітон.

Сніданок у Тіффані, 1961 

Героїня легендарного фільму приковує увагу з перших хвилин. Впадають в око її грайливі манери, витонченість та, звісно, стиль. Пригадай лишень її маленьку чорну сукню! Дизайном цього вбрання займався відомий кутюр’є, близький друг акторки Одрі Гепберн - Юбер де Живанші. Спеціально для цього фільму було створено три копії сукні. Нині одна з них зберігається в архівах будинку Givenchy, інша — у музеї костюмів Мадрида, а третя стала подарунком для самої Одрі.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, кіно, фільми, стиль
В тему