5 Вересня 2019
Новини

«Я маю право!»: юристи провели для молодших школярів Луцька «правові уроки» (фото)

«Я маю право!»: юристи провели для молодших школярів Луцька «правові уроки» (фото)

Діти повинні знати про свої права та уміти їх відстоювати та захищати.

Саме це мали на меті фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та обласного управління юстиції, які днями провели «правові уроки» для учнів 3-Б, 3-В та 4-Б класів Луцької школи № 15.

Під час тематичних уроків «Я маю право!» діти в інтерактивній формі, із використанням відеороликів та інформаційних матеріалів, дізналися не лише про основні права, визначені в Конвенції ООН про права дитини, але й про шляхи їх реалізації та можливості захисту завдяки системі безоплатної правової допомоги.

«Ви можете отримати правову консультацію чи роз’яснення, як краще діяти у тій чи іншій ситуації, звернувшись до найближчого місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а за потреби вам  призначать адвоката для представлення інтересів у суді», – наголосила фахівець Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Кушпетюк.

Разом із тим, увагу школярів зосередили й на їхніх обов’язках. Позаяк навчаючись, дитина має не лише певні права, передбачені законодавством, але й обов’язки.

На завершення правопросвітницького уроку учням роздали паспорти прав дитини, буклети «Твої права – твій надійний захист!», а також карти «Права дитини».

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області розміщений за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua.

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розташований за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, тел. (0332) 770717, 770719, e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України). 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему

Останні матеріали