19 Липня 2019
Новини

Гряде децентралізація: на Волині із 16 районів стане три (мапа)

Гряде децентралізація: на Волині із 16 районів стане три (мапа)

В регіоні можуть залишити тільки три райони.

В рамках адміністративної реформи замість 16 районів на Волині може залишитись всього три, передає «Перший».

Так, нову модель адміністративно-територіального устрою України, в якій замість 468 районів буде сформовано 102, представив віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

«Нова система дозволить сформувати якісний менеджмент європейського зразка – за показниками розвитку людського потенціалу, якісних послуг і секторальних реформ. Також це дасть можливість не лише побудувати якісну модель управління, а й ефективно використати кошти на місцях, які нині спрямовуються на існуючі майже пів тисячі райдержадміністрацій», – зазначив Зубко.

За його словами, кількість мешканців району зросте до 150 тисяч.

Згідно з картою, яку оприлюднив віце-прем’єр, на Волині планується залишити всього три райони. Перший, імовірно, об’єднає Луцький, Рожищенський, Ківерцівський та Горохівський, другий –Володимир-Волинський, Іваничівський та Локачинський, третій – Ковельський, Маневицький, Любешівський, Любомльський, Камінь-Каширський, Старовижівський, Ратнівський, Турійський, Шацький. 

Радниця з комунікацій Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Олена Кузьмич пояснила, що такий поділ неостаточний. 

«Це проект, який ще обговорюється експертами. Наразі нікому не відомо, коли повинна відбутися реформа на рівні районів, тому що для цього повинен завершитися процес об’єднання громад», –– сказала вона.

В 91 районі в Україні досі не створено жодної об’єднаної громади.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, райони, громади, Політика
В тему