11 Липня 2019
Новини

«Відкриваючи Україну»: фільм про Донбас з «акторами» Медведчуком та Путіним

«Відкриваючи Україну»: фільм про Донбас з «акторами» Медведчуком та Путіним

Про «громадянський конфлікт» на Донбасі телеканалом «112 Україна» буде транслюватися фільм «Відкриваючи Україну».

Героями фільму є Віктор Медведчук та президент РФ Володимир Путін. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що продюсером документальної стрічки «Відкриваючи Україну» є американський режисер-оскароносець Олівер Стоун. «Це розповідь Стоуна про події в Україні устами президента РФ Путіна та його кума Віктора Медведчука. Судячи з добору протагоністів, ціль фільму очевидна: «2014 року на Майдані був державний заколот за підтримки агентів ЦРУ, що спричинило громадянський конфлікт на проросійському Донбасі», – йдеться у статті.

Допрем’єрний показ стрічки пройшов 4 липня на міжнародному, але маловідомому кінофестивалі у місті Таорміна на Сицилії (Італія). При цьому, італійська національна преса майже проігнорувала презентацію – коротка новина про захід з’явилась на шпальтах деяких сицилійських видань.

«Олівер Стоун давно відомий прихильністю до лідерів-диктаторів та антиамериканськими поглядами у своїй кінотворчості. Те, що він представив на фестивалі у курортному місті Таорміна – лише частина документального кінопроєкту, який буде готовий до кінця літа. Потім стрічку «Відкриваючи Україну» планують показати у чотирьох серіях на українському телебаченні, інформує місцева преса, цитуючи Олівера Стоуна», – пише «Радіо Свобода».

Американський продюсер є і серед дійових осіб фільму – Стоун записує інтерв’ю з Путіним та Медведчуком. «Творцем фільму зазначають американського режисера українського походження Ігоря Лопатьонка, який, як зауважують у пресі, ховається в тіні іменитого продюсера», – зазначає видання. Повідомляється, що Олівер Стоун на правах голови журі 65-го кінофестивалю у Таорміні розпорядився демонструвати незакінчений політичний фільм поза конкурсом і безплатно для глядачів.

«Наша мета – зупинити війну в Україні. Ми не «за» і не «проти» Володимира Путіна. Ми прагнемо розказати правду», – заявив він. Зі схожими словами виступив режисер Лопатьонок, але він пішов ще далі, звинувативши в «українському заколоті» філантропа і підприємця Джорджа Сороса. «Презентацію фільму «Відкриваючи Україну» докладно висвітлював телеканал «112 Україна», який, за даними журналістських розслідувань, опосередковано належить Медведчуку. Цей канал поширив прес-конференцію режисера Лопатьонка у прямому ефірі, де той критикує чинного президента Володимира Зеленського, називаючи його «комедіантом і несправжнім президентом», – підкреслює «Радіо Свобода».

«112 Україна» також анонсував трансляцію фільму, яку планують зробити 13 чи 16 липня (за різними анонсами).  «В анонсованому відеоролику фільм називають «номінантом 65-го кінофестивалю у Таорміні». Насправді документальна політична картина зовсім не згадувалася у переліку картин-номінантів, вона була не просто поза конкурсом, а числилася у категорії «особлива подія» кінофоруму – допрем’єрна демонстрація роботи голови журі Олівера Стоуна», – йдеться у статті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Україна, донбас, фільми, володимир путін, віктор медведчук
В тему

Останні матеріали