5 Липня 2019
Новини

«Прикрив побратимів від фугаса»: від страшних ран у лікарні помер 25-річний боєць ООС (фото героя)

«Прикрив побратимів від фугаса»: від страшних ран у лікарні помер 25-річний боєць ООС (фото героя)

На Донеччині, у  міській лікарні прифронтового Курахового, помер від ран, які дістав у бою, український військовий. Майже добу медики боролися за життя бійця, та витягти з того світу його, якому вибухом відірвало кінцівки, не змогли.

Про героїчну смерть побратима повідомляє 24-ї ОМБР імені Короля Данила Галицького на своїй сторінці у Facebook.

25-річний старший солдат Едуард Лобода отримав поранення, виконуючи бойове завдання. Разом з побратимами забезпечував прикриття проміжків, де передбачалася дія диверсійно-розвідувальних груп ворога. Протягом останнього місяця бойовики, невеликими групами проникаючи в Мар’їнку, встановлювали міни за маршрутами пересування цивільних і військових.

Відзначається, що група наших військових, яку очолював старший солдат Лобода, обрала правильний рубіж для протидії, що унеможливило проникнення ворожих диверсантів у район наших підрозділів. «Та, вочевидь, напередодні противник встиг встановити на цьому напрямку фугаси з новітніми датчиками руху російського виробництва. Едуард, який був попереду своєї групи, прикрив побратимів від вибуху, прийнявши весь удар на себе», – ідеться у повідомленні Королівської бригади.

Едуард родом із Сумщини. Коли на Батьківщину прийшла війна, не зміг лишитись осторонь – пішов на фронт добровольцем, а опісля підписав контракт із ЗСУ.

«Майже всьому навчився сам. Крім майстерності у своєму покликанні, був душею компанії і завжди готовим прийти на допомогу своїм побратимам. Користувався великим авторитетом у колективі, завжди йшов першим і повертався останнім. Не боявся брати відповідальність на себе. Він був патріотом і воїном. Людиною, якій не бракувало мужності та відваги. Справжнім, щирим і надійним. Вічна пам’ять тобі, друже! Спи спокійно…» – пишуть побратими.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, війна на сході україни, армія, донецьк
В тему