4 Липня 2019
Новини

Як правильно вибрати йогурт: поради дієтолога

Як правильно вибрати йогурт: поради дієтолога

Якщо їсти йогурт щодня – отримаєте корисні бактерії, вітаміни, мінерали, білок з жирами. Але він має бути правильним.

Поради з цього приводу дає дієтолог Світлана Фус, пишуть Фейсньюз.

«Часто, коли проходжу повз довгих полиць з молочними продуктами в супермаркеті, бачу, яка різноманітність йогуртів з всілякими добавками. Це йогурти з фруктовими сиропами, шматочками фруктів, з шоколадними кульками і... ще багато інших сумнівних «здорових» продуктів в красивих упаковках.

Завжди запитую себе – хто це все купує? Адже скільки вже розказано про те, що там багато і цукру, і крохмалю у йогуртах з низькою жирністю, і барвників, і стабілізаторів смаку та багато чого іншого, про що навіть не підозрюєш. Хіба можна подібні продукти вважати здоровим харчуванням?

Проте, коли підходжу до кас, бачу практично у кожного другого покупця цю вельми сумнівну їжу. Можна скільки завгодно розповідати на цю тему, пояснювати, але лінь людська бере верх над усіма вагомими доказами. Особливо шкода дітей, у яких це звична їжа практично з народження. І завжди мами пояснюють це тим, що іншого діти їсти не хочуть.

А ще часто чую таке – поки дитина була маленька, я робила йогурти сама, а потім облишила, часу немає, ну і так далі. У мене питання – навіщо завдавати шкоди і потім ходити до лікарів?

Думати, що ця їжа як частина щоденного раціону (адже молочні продукти потрібно їсти, це ж кальцій) додасть дитині здоров'я, зміцнить кістки і зуби, а дорослому не зіпсує фігуру, просто не можна».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, харчування, продукти
В тему

Останні матеріали