28 Червня 2019
Новини

Зеленського просять відновити потяг «Здолбунів-Ковель-Хелм» – волинські депутати

Зеленського просять відновити потяг «Здолбунів-Ковель-Хелм» – волинські  депутати

На черговій сесії  Ковельської міської ради місцеві депутати звернулись із проханням до керівництва держави та області посприяти у відновленні потяга «Здолбунів-Ковель-Хелм».

«Президенту України Зеленському В.О.

 Прем’єр- Міністру України Гройсману В.Б.

 Голові Верховної Ради України Парубію А. В.

 Голові Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Дубневичу Я. В.

 Народному депутату України Івахіву С. П.

 Міністру інфраструктури України Омеляну В. В.

 В.о. голови Волинської ОДА Киричуку О.О.

Звернення про відновлення руху пасажирського поїзда № 751/752 сполучення «Здолбунів-Ковель-Хелм»

Ми, депутати Ковельської міської ради, висловлюємо занепокоєння щодо припинення з 19.06.2019 року руху пасажирського поїзда № 751/752 сполучення «Здолбунів-Ковель-Хелм».

Наразі АТ «Укрзалізниця» своїм рішенням вимушено скасувала його курсування через відсутність гарантій на зняття існуючих обмежень відносно щоденного оформлення оподаткування палива, яке знаходиться у паливних баках рейкового автобуса РЕSА 630М та ультимативну позицію Третього податкового управління у м. Щецин.

Потрібно зазначити, що завжди між містами Ковель та Хелм існувало пряме залізничне сполучення як по широкій колії (радянського зразка), так і по вузькій (європейського зразка), яке було призупинене на початку 2000-х років.

Однак, завдяки наполегливій спільній співпраці представників владних структур (представників виконавчого комітету Ковельської міської ради, Хелмської міської ради, «Укрзалізниці», урядових структур), враховуючи давні дружні відносини між країнами, значний соціальний, економічний, культурний обмін, курсування пасажирського поїзду сполучення № 751/752 «Здолбунів-Ковель-Хелм» було відновлено. Слід зазначити, що місто Ковель залишається важливим стратегічним залізничним вузлом і має пряме сполучення з містами Київом, Одесою, Харковом, Львовом та Чернівцями. Залізничне сполучення з містом Хелмом сприяє підвищеній діловій активності та розвитку нашого регіону.

Враховуючи вищезазначене та масове невдоволення ковельчан, що стало нагальною проблемою на сьогодні, просимо Вас вжити заходів щодо врегулювання певних процедур із фіскальними органами Республіки Польщі, з метою відновлення руху пасажирського поїзда № 751/752 сполучення «Здолбунів-Ковель-Хелм», - йдеться у зверненні ковельських депутатів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, ковель, потяги, польща, володимир зеленський, депутати
В тему

Останні матеріали