22 Травня 2019
Новини

Як молодим батькам займатись коханням та не травмувати психіку їхньої дитини

Як молодим батькам займатись коханням та не травмувати психіку їхньої дитини

Молодим батькам варто запам’ятати, що дитина не має чути стогони, прокидатись від скрипу ліжка, чи, найгірше, стати свідком статевого акту.

 Проте і відмовлятись від інтиму ні в якому разі не можна – розповіла сексолог Ольга Власенко.

До 1-2 років дитина ще не зрозуміє, що відбувається та може просто злякатися. Після, особливо у віці після 3 років, вона уже розуміє і запам'ятовує. Це може відбитися на сексуального життя дитини.

«Висновок: знаходите місце для сексу не при дитині, шукайте можливість хоча б на годину побути без дитини, чітко визначте межі спальні та не дозволяйте дитині вриватися в неї. Це територія батьків! Зробіть замок на двері та навчіться дихальної техніки сексу. Тоді стогнати на весь будинок не доведеться, а результат буде той же або навіть кращий», - каже Ольга Власенко.

Не треба боятися сексу! Секс – невіддільна частина сімейного життя. Іноді батьки так переживають, що починають поводитися як сусіди. Дитина росте в обставинах, де начебто вона з'явилася на світ не з капусти, але стосунки у батьків настільки сухі, що в капусту віриться більше, ніж в наявність сексу у мами й тата.

Навіть якщо дитина інколи почує стогони або скрип ліжка, це не зашкодить її психіці! Складається відчуття, ніби батьки про секс взагалі повинні забути й займатися тільки вихованням дитини.

«Висновок: не бійтеся обніматися, цілуватися при дітях (не в засос), показувати, що у вас є своя спальня в яку вхід заборонений. Це важливо для майбутнього сімейного життя дитини. Частково звідси ситуації, коли люди одружуються без розуміння, що секс теж важливий і потрібний. А потім дивуються зі словами «Чому дружину люблю, але не хочу?», - резюмує сексолог.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, батьки, інтим, сексолог, діти
В тему

Останні матеріали