29 Березня 2019
Новини

«Спіймати і вбити»: вандали розгромили пам’ятник на могилі молодого атовця (фото)

«Спіймати і вбити»: вандали розгромили пам’ятник на могилі молодого атовця (фото)

В Мережі показали фотографії розбитого надгробка на могилі загиблого бійця АТО. 

У місті Могилів-Подільський Вінницької області на місцевому кладовищі вандали поруйнували пам’ятник на могилі захисника України, бійця полку «Азов» Владислава Дюсова (позивні – «Дюс», «Дюшес»).

Про це написав у соцмережі Facebook побратим полеглого воїна Владислав Соболевський.

«Розбили могилу Дюшесу, загиблого бійця полку «Азов». Вона, звичайно, буде відбудована і відновлена. Символічно, що через кілька днів після його дня народження, який він уже ніколи не відсвяткує...», – написав ветеран АТО і прикріпив знімки зруйнованого надгробка.

В Україні найчастіше наруга над похованнями на цвинтарях пов’язана із промислами вандалів-«металістів», які таким чином розживаються брухтом. Та у цьому разі діяли явно ненависники Збройних сил України: стелу із портретом молодого солдата повалили і буквально роздробили, пошкоджена також намогильна плита із червоного каменю.

Соболевський зазначив, що, «як би не хотілося написати образливі слова» на адресу покидьків, які таке вчинили, але «час розсудить, на чиї могили діти будуть нести квіти, а чиї завіє попелом».

Владислав Дюсов, більше відомий серед товаришів по зброї як «Дюшес», служив в окремому загоні спеціального призначення (пізніше переформатований у полк) «Азов» із весни 2015-го. 31 травня того ж року 21-літній воїн загинув у Широкиному на Донеччині, виконуючи бойове завдання, – підірвався на розтяжці бойовиків і помер від тяжких мінно-вибухових травм у лікарні. 15 вересня 2015 року боєць посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Під дописом користувачі лишають гнівні коментарі:

«Люди, запам’ятайте це роблять корінні кацапи, вони апріорі ненавидять Україну. І поки не зробимо, як у Прибалтиці, нічого не зміниться. Це бидло повинно мати тільки довідку і в жодному разі паспорта».

 «Ті, хто це зробив, навіть не уявляють, яким бумерангом їм повернеться наруга над могилою. Можна вірити, а можна і не вірити, але є сила, яка повертає борги сторицею. Тому бережіться, вандали».

«Пора валити під*рів. Спіймати хоч одного і просто вбити. Нелюди», – в такому ключі коментують користувачі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Фото
В тему