18 Лютого 2019
Новини

УПЦ МП поскаржилася ЄС на «релігійні конфлікти» в Україні

УПЦ МП поскаржилася ЄС на «релігійні конфлікти» в Україні

Єпископ Баришівський Української православної церкви Московського патріархату Віктор (Коцаба) звернувся до офіційних представників Організації Об’єднаних Націй, Європейського союзу та ОБСЄ через нібито факти масових порушень прав людини в Україні та «реальну загрозу» ескалації релігійних конфліктів.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу УПЦ МП.

«Наша Церква є найбільшою конфесією України, яка налічує понад 12 тисяч громад. Ці храми і монастирі відвідують мільйони громадян України, які люблять свою країну і свій народ, невпинно моляться про припинення війни та встановлення миру на своїй Батьківщині», – йдеться у заяві єпископа.

За його словами, православних віруючих нібито б’ють, а священнослужителів УПЦ МП примушують переходити в нову українську церкву.

Зазначається, що до своєї заяви представник Московського патріархату додав «шокуючі кадри побиття віруючих і захоплення храмів».

Також єпископ поскаржився, що за українським законодавством УПЦ МП має перейменуватися, що нібито є втручанням у внутрішні справи церкви.

«Ми ніколи не заперечували наш духовний зв’язок з Руською Православною Церквою, від якої Українська Православна Церква отримала незалежність у всіх адміністративно-управлінських та фінансово-господарських питаннях відповідно до Томосу про незалежність і самостійність, дарованого нашій Церкві ще в 1990 році», – сказав Віктор, додавши, що вже 29 років адміністративний центр управління УПЦ МП розташований у Києві.

Єпископ назвав необґрунтованими звинувачення у «зв’язках з Москвою», «сепаратизмі» та «пропаганді русского мира».

Представник УПЦ МП попросив офіційних представників ООН, ЄС та ОБСЄ вплинути на події в Україні та закликав міжнародних журналістів, правозахисників та чиновників приїхати в Україну і «побачити на власні очі все, що відбувається».

Раніше СБУ повідомляла про те, що спецслужби Росії шукають людей, готових за гроші підпалювати храми Української православної церкви (Московського патріархату).

16 лютого у Кривому Розі невідомі підпалили двері храму УПЦ МП та обмалювали стіни написами «14/88». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему