27 Січня 2019
Новини

Лавина заживо поховала туристів із Києва, яких прямо попередили: «Не йдіть, бо похорони нинька дорогі»

Лавина заживо поховала туристів із Києва, яких прямо попередили: «Не йдіть, бо похорони нинька дорогі»

Трагедія у Карпатах: у Закарпатській області багатотонна снігова маса накрила групу туристів. Двоє відкопалися, третій – неживий.

Трагічний випадок стався під вечір у суботу, 25 січня, у Рахівському районі (Закарпаття). Троє 28-річних мешканців Києва, проходячи туристичний маршрут біля гори Стіг, потрапили під лавину. На них зірвалися тонни снігу. Двом хлопцям вдалося самотужки вибратися з-під снігового покрову, третій, на жаль, загинув. Про це повідомляється на особистому сайті губернатора регіону Геннадія Москаля.

«Перед сходженням на гору хлопці зв’язувалися з рятувальниками й питали, наскільки безпечний цей маршрут, – повідомляє Геннадій Москаль. – Їм відповіли дослівно так: «Не йдіть, бо похорони дуже дорого обходяться!» Незважаючи на попередження, всі троє вирішили піти в гори. Уже під час спуску вони зірвали першу лавину, яка засипала їх до пояса. А потім зірвали другу, яка засипала їх повністю», – сказано повідомленні.

Читайте також:

Повідомляється, що один із киян зумів самотужки вибратися з-під-снігу й допоміг відкопатися своєму товаришу. Після чого обидва відкопали третього. Але їхній друг виявився мертвим: задихнувся під масою снігу. До всього туристам довелося перебути ніч із  тілом товариша у наметі, бо того фатального дня вийти на зв’язок із рятувальниками вони так і не змогли.

«На жаль, молодий чоловік задихнувся під снігом і загинув. Хлопцям довелося переночувати зі своїм загиблим товаришем у наметі, тільки вранці вони змогли зв’язатися з аварійно-рятувальним загоном. Залишивши тіло загиблого на місці, обоє вирушили до бази відпочинку й на півдорозі зустрілися з рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій. Зараз життя киян у безпеці, разом із групою рятувальників вони повернулися на місце сходження лавини, щоб відшукати тіло товариша. Обласна державна адміністрація висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого…» – ідеться на сайті Москаля.

Речники очільника Закарпатської області, спираючись на цей свіжий приклад загибелі людей у горах, укотре звернулися до туристів із проханням бути максимально обережними й слухатися рекомендацій рятувальників, бо «гори помилок не прощають».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, НП
В тему