11 Січня 2019
Новини

На КПВВ під Горлівкою від серцевих нападів померли троє чоловіків

На КПВВ під Горлівкою від серцевих нападів померли троє чоловіків

Троє громадян України, проходячи пункт пропуску «Майорськ» зі сторони окупованої Горлівки, померли від серцевих нападів.

Про це повідомив представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Павло Лисянський, - пише УНН .

«Так, дійсно, вчора близько 8:30-8:40 при проходженні КПВВ зі сторони, незаконно окупованої збройними формуваннями за підтримки Російської Федерації, у Горлівці померло троє чоловіків. Попередньо їм діагностували серцеву недостатність», - сказав представник Омбудсмена.

Він додав, що це громадяни України 1939-го, 1949-го та 1959-го років народження.

За словами Лисянського, ситуація на цьому пункті пропуску зі сторони Горлівки дуже критична. Окупанти спеціально затягують черги, і люди в них можуть простоювати днями. З підконтрольного уряду України боку такого немає.

Відомо, що це вже не вперше, коли саме на КПВВ «Майорськ» помирають люди. Цього літа представник Омбудсмена повідомляв про смерть жінки від серцевого нападу.

«Я вже знаю, що у СЦКК вину за смерть цих людей поклали на окупантів. Я притримуюсь цієї думки. І також покладаю смерті громадян України на окупантів Російської Федерації і сателітів незаконних збройних формувань, оскільки захопивши владу та контроль над територіями, вони несуть повну відповідальність, у тому числі і за людей», - додав він.

Представник Омбудсмена зазначив, що на сьогоднішній день окупанти не можуть нормально організувати процес пропуску людей, що й підтверджує такі сумні факти.

Нагадаємо, що на сам Святвечір російські окупаційні війська 5 разів порушили режим припинення вогню, застосовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали