2 Листопада 2018
Новини

«Безплатний сир у мишоловці»: через шахрайську схему перегонників «євроблях» постраждали сотні волинян

«Безплатний сир у мишоловці»: через шахрайську схему перегонників «євроблях» постраждали сотні волинян

У Волинській області перевізники, які переганяють до України з-за кордону автомобілі на іноземній реєстрації, так звані євробляхи, розробили цілу шахрайську схему, жертвами якої стали сотні недалекоглядних наївних людей.

Ідеться у резонансному сюжеті ТСН.

За кількасот гривень у жителів прикордонних сіл і містечок перегоничі «євроблях» брали копії їхніх документів, а потім з’ясувалося, що саме на цих людей записані автомобілі з єврореєстрацією.

Про це ошукані дізнавалися, лише коли отримували сповіщення про стягнення штрафу на суму 8500 грн. Обмануті волиняни стверджують, що на гачок аферистів попалися сотні, правда, офіційно по допомогу до поліції звернувся наразі лише десяток заявників.

На митниці знають про існування таких злочинних схем по обидва боки кордону. І винними називають не лише шахраїв, а і людей, які добровільно дозволили скористатися своїми документами. Тим часом у поліції не виключають, що до такого роду оборудок можуть бути причетні й самі митники.

«Буде перевірена і ця версія на рахунок причетності працівників митниці», – каже Вадим Сватко, заступник начальника Нововолинського відділення поліції.

«Митниця контролює переміщення товару. Ми не контролюємо переміщення людей, – відстоює непричетність своїх колег Валентина Черниш, речниця Волинської митниці ДФС.  – Ну я сумніваюся, що вони не розуміли, навіщо вони дають документи. Тому що всі знають, що безплатний сир тільки в мишоловці».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна, Волинь
В тему