31 Жовтня 2018
Новини

«Луцьктепло» пропонує мирову «фірмі-прокладці», щоб запобігти комунальній катастрофі

«Луцьктепло» пропонує мирову «фірмі-прокладці», щоб запобігти комунальній катастрофі

У Луцькій міській раді, задля уникнення катастрофи протягом опалювального сезону, затвердили текст мирової угоди між ДКП «Луцьктепло» та фірмою «Тепелен».

Про це стало відомо під час засідання чергової  сесії Луцької міської ради.

За словами директора ДКП «Луцьктепло» Валентини Малютіної, підприємство має борг у сумі 23 мільйони гривень, який потрібно сплатити до кінця 2022 року.

Жінка пояснила, що спочатку борг становив 28 мільйонів гривень, однак минулого року із рахунку «Луцьктепла» примусово було стягнуто понад 5 мільйонів гривень.

«Якщо ми власними силами будемо погашати цей борг, то підприємство не зможе функціонувати. Ми не зможемо здійснювати ніяких ремонтних робіт, а також виплачувати заробітну плату працівникам. Це може призвести до катастрофи для системи теплопостачання у місті», – зауважила Валентина Малютіна.

Також вона додала, що цього року підприємство зробило усе можливе для того, аби підготувати Луцьк до опалювального сезону.

«Цього року, у порівнянні із попередніми роками, «Луцьктепло» не має жодних боргів ні перед «Луцькводоканалом», ні перед «Волиньобленерго», ні перед «Волиньгазом», – наголосила Малютіна.

Зі слів очільниці «Луцьктепла», вдалося урегулювати всі питання з усіма кредиторами.

«Залишився лише «Тепелен». З ним ніяк не можемо домовитися про співпрацю. Після затвердження мирової угоди її мають підписати обидві сторони – «Луцьктепло» та «Тепелен». Потім вона надсилається в суд, який дасть дозвіл на припинення виконавчого провадження проти підприємства. В результаті чого буде знятий арешт рахунків «Луцьктепла», – сказала Малютіна.

Депутати Тарас Шляхтич та Павло Данильчук закликали не підтримувати цю мирову угоду.

«Якщо ми сьогодні підтримаємо цей проект  – ми визнаємо цей борг», – зазначив Тарас Шляхтич.

«Закликаю не голосувати. Бо «Тепелен» – це фірма-прокладка. Статутний фонд  – по 800 гривень. Це офшор. Ми повинні боротися до кінця», –  висловив думку Данильчук.

Радник Луцького міського голови підкреслив, що борг уже визнаний колишнім керівником ДКП «Луцьктепло» ще у 2012 році, а тому варто проголосувати за це питання та допомогти підприємству вилізти із боргової ями.

Після тривалих дискусій депутати все ж підтримали проект рішення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали