5 Липня 2018
Новини

Як ремонтують луцькі дитсадки?

Як ремонтують луцькі дитсадки?

Наразі тривають ремонтні роботи у низки дошкільних закладів, які потребують цього найбільше. Зокрема,  ДНЗ №31, №33 та №40.

Сьогодні відбувся плановий огляд ремонтних робіт у дошкільних навчальних закладах Луцька.

Власне ДНЗ №40 потребує серйозних покращень: через погано сплановану забудову мікрорайону садочок виявився у низині, що спричинило постійні проблеми із водовідведенням. Як наслідок, періодичне підтоплення фундаменту призвело до появи тріщин у стінах. Сьогодні тут роблять дренажну систему, яка буде підключена до міських колекторів.

«Виконуються дуже серйозні роботи. І я думаю, що коли заклад почне працювати в режимі звичайного навчального року усі роботи будуть виконані так, що це дозволить йому функціонувати належним чином. Міська рада сприяє тому, щоб найбільші об'єкти, які потребують серйозних фінансових вкладень, були в центрі уваги і проводилися роботи з усуненню всіх недоліків», - зазначила начальник управління освіти Зіновія Лещенко.

Решта два дошкільні заклади працюють у рамках програми НЕФКО-2.

Зокрема, у ДНЗ №31 на сьогодні працює вже нова бригада працівників. Попередню замінили у зв'язку із тим, що вони не змогли забезпечити необхідну якість та швидкість виконання робіт.

«Садочок ремонтується у рамках програми НЕФКО-2. Загальний обсяг фінансування — більше 3,5 мільйонів гривень, передбачено утеплення фасаду, заміну вікон і дверей, встановлення ІТП. Тендер виграло житомирське підприємство. Попередня бригада виконувала роботи дуже повільно, тож ми зобов'язали підрядника замінити бригаду і взяти на субпідряд нових працівників. Робота вже активізувалася, і ми сподіваємося, що такий крок дозволить здати об'єкт вчасно”, - розповів радник міського голови Ігор Поліщук.

У садочку №33 роботи проводяться вже у рамках НЕФКО-3. За кошти НЕФКО тут проведуть термомодернізацію (утеплення фасаду, вікон, фундаменту) закладу.

Також, завдяки фінансуванню Луцької міської ради відбудеться ремонт підлоги у харчоблоці, вкладуть нову плитку, приведуть у порядок вентиляцію та замінять кухонне обладнання.

Відділ інформаційної роботи міської ради

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему