31 Травня 2018
Новини

Чому на Волині варто відвідати фестиваль «Княжий»?

Чому на Волині варто відвідати фестиваль «Княжий»?

23-24 червня парк села Заріччя поблизу міста Володимир-Волинський перетвориться на людне містечко княжих часів. Там відбудеться грандіозний захід – фестиваль «Княжий».

У студії «БУГ» координатор організаційного комітету «Княжий» Катерина Музичук поділилася найбільш повною інформацією про фестиваль, який відбудеться за місяць.

Організатори наголошують, що «Княжий» – це насамперед сімейний фестиваль та захід для людей, які за здоровий спосіб життя.

Головний організатор фестивалю –  Фонд Ігоря Гузя «Прибужжя», а також місцева активна і творча молодь. Захід проводиться за підтримки Володимир-Волинської міської ради та Зарічанської ОТГ, Міністерства молоді і спорту України. 

Кожен відвідувач «Княжого» знайде для себе щось цікаве. Так одночасно на фестивалі діятиме багато різноманітних локацій для дітей та для дорослих.

Що цікавого:

– Головний акцент фестиваль робить на історичну реконструкцію боїв, княжі забави, виступи кіного театру, середньовічні танці та ін.

– Яскраві театральні постановки, містичні дійства, інсценізації давніх легенд занурять вас в атмосферу давнього міста. Історія оживає просто на ваших очах!

– Княжий фешн! Поєднання автентичних традицій українського одягу і найтрендовіших модних рішень у виконанні сучасних дизайнерів буде представлене на видовищних фешн-показах.

– Вперше на Західній Україні! Конкурс близнючок «Короновані вродою». Такого ви точно ще не бачили!

– Літературна сцена – це найсвіжіші поетичні і прозові тексти, які звучатимуть з вуст відомих письменників. А також знайомства з видатними культурними і громадськими діячами, можливість наживо поспілкуватися з людьми, яких ви бачили на телеекранах і задати їм найактуальніші запитання. Так на літературній сцені виступлять Макс Кідрук, Дара Корній, Ореста Осійчук, Світлана Поваляєва та інші майстри слова.

– Гутірки. У неформальній атмосфері можна буде поспілкуватися з українськими зірками політики та сцени.

– Майстер-класи давніх ремесел, ковалі та гончарі, ексклюзивні вироби ручної роботи, автентичні прикраси і цікавинки, які передають дух княжої доби, ви знайдете на Ярмарку майстрів.

– Печені, варені і смажені страви, якими частувалися в давнину, якісна «вулична їжа» на будь-який смак, еко-продукти і ексклюзивні смаколики – усе це і не тільки чекає на гостей на Ярмарку їжі – найсмачнішій локації фестивалю.

– На найменших відвідувачів фестивалю чекає захопливий історичний квест, ігрові зони і безліч цікавих розваг упродовж обох днів.

– Нові і цікаві локації, дійства-містерії і спортивні заходи доповнять фестиваль цього року. – Якісна музика. «Княжий» – це фестиваль, який також покликаний популяризувати тільки якісну музику. Так на сцені «Княжого» цього річ ви почуєте таких зірок як «ТНМК» та «Kozak System», інші відомі колективи, а також молоді але прогресивні гурти.

Чому варто відвідати фестиваль:

Один із плюсів, на котрі варто звернути увагу – це ціна за квиток. Так вартість перебування на території фестивалю «Княжий» впродовж двох днів коштує усього 50 грн.

Наметове містечко з безплатними дровами та пункти підзарядки для телефонів.

«Княжий» цьогоріч відкриває фестивальний сезон. 23-24-го червня – це час вільний від фестивальних заходів на Західній Україні.

Насичена програма для дітей і дорослих.

Близькість території фестивалю до населених пунктів. Так кордон з Володимиром-Волинським на фесті проходить по річці Луга, а пройти до центральної частини міста можна по мосту і це займе трохи більше 10-ти хвилин.

Безпека відвідувачів. Фестиваль цього року буде огороджено і на всіх входах стоятиме жорстка охорона. Будуть і патрулі на території.

На фестивалі діє заборона алкоголю. Тому «Княжий» – це місце, де можна спокійно і цікаво відпочити з дітьми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, володимир-волинський, фестиваль
В тему