24 Травня 2018
Новини

«Бук», який збив MH17 над Донбасом, доставили з російської військової частини

«Бук», який збив MH17 над Донбасом, доставили з російської військової частини

Ракета, котра збила лайнер авіакомпанії Malaysia в небі над Україною, транспортували на Донбас із території Росії.

Лайнер, на борту якого перебувало 298 осіб, був збитий над Україною 17 липня 2014 року. Ракета, котра влучила в пасажирський літак авіаперевізника Malaysia Airlines, була випущена з «Бука», котрий на територію України потрапив із російської воєнної бази, стверджують нідерландські слідчі. Про це пише видання «Метро».

Літак прямував із нідерландського Амстердама в Куала-Лумпур, Малайзія, коли зазнав авіакатастрофи у повітряному просторі над Східною Україною. Ніхто із 298 осіб – пасажирів і членів екіпажу – не вижив.

Голландські слідчі кажуть, що детальний аналіз відеозображень тепер встановив, що установка «Бук», яка перервала політ лайнера, прибула на непідконтрольну територію з російської воєнної частини. 

Вілберт Пауліссен із Національної поліції Нідерландів виступив із заявою, що ракета випущена із «Буку», що числився у 53-й зенітно-ракетній бригаді російських військ, яка розташовується в місті Курську, РФ.  

Паулісен доповідав на презентації проміжних результатів довгострокового розслідування з приводу влучання ракети в MH17.

До складу слідчої групи увійшли представники Нідерландів, Австралії, Малайзії, Бельгії та України. Точно визначити установку експертам допомогли її унікальні особливості та зіставлення цих прикметних характеристик із фото- та відеоматеріалами, отриманими, зокрема, із соцмереж.

Нагадаємо, країна-агресор уперто заперечує причетність до збивання літака.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, донбас, літак, malaysia, росія, авіакатастрофа
В тему