10 Квітня 2018
Новини

Як правильно спати

Як правильно спати

Правильно складений розклад нічного відпочинку і суворе дотримання циркадних ритмів дозволяє значно поліпшити продуктивність і відчувати себе бадьорим і здоровим, з’ясували дослідники з Медичного коледжу Альберта Ейнштейна в США, про це пише sciencealert.com.

Ще одним важливим фактором є поза уві сні – для того, щоб підтримувати правильне положення голови і шиї, потрібні спеціальні подушки. Для найбільш повного і швидкого розслаблення експерти з Національного фонду сну США радять підкладати подушку під ноги в тому разі, якщо людині комфортніше спати на спині.

Найгіршим положенням для сну дослідники назвали відпочинок на животі, оскільки під час такого спання внутрішні органи людини відчувають серйозне навантаження.

Раніше вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго з’ясували, що підвищення температури в нічний час негативно впливає на сон.

Негативний вплив потепління в нічний час стає більш гострим у літній період. Учені також зазначили, що особи з більш низьким матеріальним достатком, а також ті, хто старше від 65 років, більше за інших страждають від недосипу, пов’язаного зі стрибками температури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему