21 Березня 2018
Новини

Скільки наші спортсмени отримали за медалі зимової Паралімпіади-2018

Скільки наші спортсмени отримали за медалі зимової Паралімпіади-2018

Стало відомо, скільки заробили українські спортсмени за свої виступи на Паралімпіаді в Пхьончхані. Всього від Міністерства молоді і спорту було виплачено понад 90 млн гривень. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив міністр молоді та спорту в Кабінеті Міністрів України Ігор Жданов.

Нагадаємо, за перше місце і золоту медаль атлети здобули по 125 тисяч доларів, за друге місце і срібло – 80 тисяч доларів, за третє місце і бронзу – 55 тисяч доларів. Стільки ж було обіцяно і нашим учасникам Олімпіади, але там лише фристайліст Олександр Абраменко зміг завоювати медаль, зате – золоту.

Читайте також: Паралімпіада-2018: українські спортсмени везуть додому 22 медалі!

Наша команда, яка брала участь у трьох із шести видів спорту (біатлон, лижні гонки і сноуборд), посіла шосте місце в загальному медальному заліку. А за кількістю золотих нагород (7) українці повторили свій же рекорд Ігор у Турині-2006. До рекорду за загальною кількістю медалей, який наші встановили в Сочі-2014, не вистачило зовсім трохи. У Кореї українська збірна взяла 22 медалі – на три менше, ніж чотири роки тому. Але, незважаючи на це, українські атлети знову довели, що є лідерами світового паралімпійського спорту.

Нагадуємо, Паралімпіада-2018 б'є рекорд за кількістю учасників

Лідером української збірної на XII зимовій Паралімпіаді в Пхьончхані за кількістю медалей стала 26-річна біатлоністка із Харкова Оксана Шишкова. В її особистому заліку шість нагород: дві золоті медалі, три срібні та одна бронзова, що дозволило їй отримати 545 тисяч доларів преміальних.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему