14 Березня 2018
Новини

Кому заповів свої мільйони засновник IKEA?

Кому заповів свої мільйони засновник IKEA?

Засновник мережі торгівлі меблями IKEA Інгвар Кампрад, який помер у кінці січня 2018 року, залишив половину статків чотирьом дітям, а решту грошей заповів скерувати на розвиток регіону Норрланд, розташованого на півночі Швеції. Про це повідомляє Dn.

«Інгвар Кампрад завжди цікавився Норрландом і часто там бував. Він хотів, щоб молоді люди жили в цьому регіоні, а не були змушені переїжджати», – повідомив глава Фонду IKEA і колишній представник родини Кампрад Пер Хеггенс.

Гроші на розвиток підприємств регіону будуть направлені в сімейний фонд підтримки освіти і наукових досліджень. Точні суми, які заповідані дітям і на розвиток Норрланда, поки не розкриваються.

Інгвар Кампрад народився в 1926 році і заснував свою компанію у віці 17 років. Перший магазин відкрився в 1958-му. З 1988 року він не брав безпосередню участь у роботі компанії, проте обіймав посаду старшого радника. За оцінкою Forbes, Кампрад в період із 2005 по 2010 рік входив до десятки найбагатших людей планети зі статком у 28 мільярдів доларів.

У 2015 році його статки оцінювалися в 3,5 мільярда доларів. У 2016-му бізнесмен покинув список мільярдерів, передавши свої статки дітям.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему