13 Березня 2018
Новини

Як у Луцьку відзначатимуть 590-у річницю з’їзду європейських монархів

Як у Луцьку відзначатимуть 590-у річницю з’їзду європейських монархів

У наступному році місто Луцьк відзначатиме 590-ту річницю з’їзду європейських монархів.

З цієї нагоди в обласному центрі Волині відбудеться велика кількість різноманітних заходів, спрямованих на формування позитивного іміджу нашого міста в Україні та за її межами.

Про це йшлося сьогодні на засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення 590-ї річниці з’їзду європейських монархів.

Начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська розповіла, що на основі отриманих пропозицій були виділені так звані ключові заходи - проведення у Луцьку масштабної науково-практичної конференції, присвяченої з’їзду, проведення міжнародного форуму з питань національної безпеки та протидії тероризму.

Центральною подією святкування річниці з’їзду має стати фестиваль «З’їзд європейських монархів», який триватиме протягом тижня. Розпочнеться він з фестивалю середньовічного духу «Князівський бенкет», а закінчиться фестивалем «Ніч у Луцькому замку».

Упродовж тижня на території Старого міста та парку культури й відпочинку відбуватимуться масові гуляння з реконструкцією життя середньовічного Луцька.

Радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що ця подія є надзвичайно важливою для міста, тому необхідно докласти максимум зусиль, аби 590-та річниця з’їзду європейських монархів була відзначена на достойному рівні.

У планах й створення Музею міста. За словами Ігоря Поліщука, вдалим місцем для створення Музею міста може стати приміщення на вулиці Кафедральній, 4, яке нещодавно передала на баланс міста Луцька Волинська обласна рада.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему