19 Лютого 2018
Новини

Унікальну операцію франківські медики зробили 12-річному хлопчику

Унікальну операцію франківські медики зробили 12-річному хлопчику

Вперше і самостіно у Західній Україні лікарі з Івано-Франківська провели унікальну операцію зі створення штучного сечового міхура.

Операцію зробили 12-річному хлопчику, в якого через вроджену патологію сечовий міхур був дуже зменшений, а також він практично не функціонував.  Внаслідок цього у дитини виник відітк сечі до нирок, а також повне нетримання. Такий складний випадок викликав загрозу втрати функції нирок і могло призвести до критичного стану дитини. Пише kurs.if.ua.

Складну операцію провела бригада хірургів: уролог Богдан Зіняк, завідувач кафедри дитячої хірургії та пропедевтики педіатрії, професор Олександр Фофанов, уролог Богдан Баб’як.

Читайте також: Волинські медики отримають додаткові субвенції

«Вона полягала у створенні штучного сечового міхура з тонкої кишки дитини (аутотрансплантація), – розповідає професор Олександр Фофанов. – Крім того, додатково проведена операція зі створення штучного сечовипускного каналу з апендикса хворого… Все це дало змогу хворому утримувати сечу та зберегти нирки... На цей час пацієнт почуває себе добре... Мета хірургічного лікування повністю досягнута».

За словами професора, до цього часу українці, яким необхідна була така операція, звертались по допомогу у закордонні клініки. В одиничних випадках їм проводили операції запрошені із закордону фахівці. Але, прикрим є той факт, що більшості дітей, через дороговартісну процедуру операції взагалі не виконувалися.

Читайте також: Українські медики сім годин боролися за життя сепаратиста

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему