12 Лютого 2018
Новини

Як насправді прогноз гороскопу впливає на людину?

Як насправді прогноз гороскопу впливає на людину?

Нещодавно американські вчені провели експеримент, в ході якого визначили, що прогнози гороскопу стають причиною емоційної нестабільності.

Дослід полягав у тому, що добровольцям надали негативний прогноз, після чого запропонували вибір. Учасники дослідження могли піти на вечірку або залишитися вдома та зайнятися прибиранням. При цьому гороскоп схиляв піддослідних до другого варіанту. Натомість, як показав експеримент, негативний гороскоп спонукав людини вибирати похід на вечірку. Вчені припускають, що таке рішення пов'язане з бажанням змінити хід подій. Для багатьох гороскоп на кожний день – це не стільки рекомендації, як виклик, мета якого довести, що можливо змінити хід подій.

Цікаво, що газетні «гороскопи», окрім термінів, які іноді вживають у цих прогнозах, з астрологією не пов’язані. Зазвичай, такі передбачення пише астролог-початківець, який намагається знайти щось спільне для людей різної раси, національності, віку... В гіршому випадку, ваші щоденні прогнози – творіння журналістів, які складають гороскопи в переривах між більш відповідальною роботою. Мало того, що для осіб з різних куточків земної кулі намагаються знайти щось спільне, так ще й, за вимогами багатьох інформаційних джерел, гороскоп повинен вміститися у одне-два речення.

До того ж, як твердить історія, гороскопи почали складати виключно з комерційною ціллю. На початку XX століття англійський астроном Алан Лео став першим видавати такі популярні гороскопи.

Алан Лео – відомий англійський астроном, письменник і теософ. Його вважають одним з найзнаменитіших астрологів 20-го століття, так як його роботи стимулювали відродження астрології на Заході, після загального її падіння у 17-му столітті. Тоді ж, для популяризації астрології, він вигадав маленькі газетні гороскопи. Вчений розумів, що це не зовсім гороскоп, але його цікавило тільки рекламування астрології, яка на той момент більше сотні років перебувала в занепаді. Такі маленькі прогнози на газетних сторінках сподобалися публіці і популярні до сьогодні.

Професійна астрологія дуже складна і вимагає багатьох років неабиякого навчання, хорошу ерудиції та загальний рівень освіти. Відтак, засмучуватися, і тим паче сприймати прогноз як виклик, вчені не радять.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему