Відео

На Рівненщині 17-річний хлопець зарубав листоношу: її 6 дітей залишились сиротами

На Рівненщині 17-річний хлопець зарубав листоношу: її 6 дітей залишились сиротами

На Рівненщині, у селі Немовичі, 17-річний юнак убив сільську листоношу.

Про це повідомляють у пресслужбі поліції у Рівненській області.

Правоохоронці встановили, що 17-річний мешканець Сарн проник на подвір’я 42-річної місцевої жінки, яка працює листоношею і хотів здійснити крадіжку з будинку. Однак, у цей момент з’явилася господарка помешкання із робочою сумкою поштарки. Зловмисник, не гаючи часу, схватив у руки сокиру і наніс жінці декілька ударів по голові, які виявилися смертельними.

Потім юнак сів на велосипед і спокійно залишив місце злочину, прихвативши з собою сумку листоноші.

Закривавлену жінку виявила молодша сестра зловмисника і зателефонувала у швидку. Медики, які прибули на місце події, зафіксували смерть 42-річної жінки.

За декілька годин поліцейським вдалося розкрити злочин. Вбивцю затримали на одній із вулиць Сарн. Він встиг викинути сумку на території одного із місцевих підприємств, а гроші у сумі 18 тисяч гривень, які були у ній, сховав у свій одяг.

Наразі неповнолітній зловмисник перебуває у ізоляторі тимчасового тримання. Вікдрито кримінальне провадження. Йому загрожує довічне ув’язнення. Однак, зважаючи на те, що вбивця неповнолітній, а також має психічні розлади, це малоймовірно.

Як повідомляє Рівне Вечірнє, у загиблої жінки залишилося шестеро дітей, розповів журналіст Володимир Миколайчук для каналу «Україна».

Юнака спіймали на сусідній вулиці, при собі той мав 18 тисяч гривень.

«Думав собі за ці гроші щось купити. Всього по трохи», – розповів убивця.

17-річного жителя міста Сарни, який  наразі перебуває на іспитовому строку за вчинення крадіжок, затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених пунктом 6 частини 2 статті 115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів) та частиною 4 статті 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. 

Максимальне покарання, яке передбачають санкції обох статей — довічне позбавлення волі. Втім, відповідно до частини 2 статті 64 КК України, довічне позбавлення волі не застосовується до осіб, які вчинили злочин у віці до 18 років.

Відомо, що неповнолітній перебуває на обліку у лікаря психіатра. Відтак, у рамках кримінального провадження буде призначена судово-психіатрична експертиза. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, вбивство, укрпошта, кримінал, Надзвичайні події
В тему