Відео

Волинь, Рівненщина: в яких ще областях не пом’якшують карантин

Волинь, Рівненщина: в яких ще областях не пом’якшують карантин

В Україні з 22 травня карантинні обмеження почали пом’якшувати. Проте у 4 областях, а саме Київській, Чернівецькій, Волинській та Рівненській, продовжують діяти суворі карантинні обмеження.

Про це ще 18 травня повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

"Станом на 18 травня ситуація з захворюванням на COVID-19 у кількох західних областях (зокрема Чернівецькій, Волинській, Рівненській) не дозволяла перейти до чергового етапу пом’якшення карантину", - заявив він.

За його словами Степанова, необхідним критеріям не відповідають лише області "в основному, в західних регіонах нашої країни". Він назвав лише три з них – Чернівецьку, Волинську та Рівненську, але зазначив, що є й інші.

Як відомо, у МОЗ розробили документ про адаптивний карантин. Він передбачатиме, що області зможуть послаблювати карантин, якщо будуть дотримані певні критерії:

  • щодо захворюваності;
  • заповненості ліжок в лікарнях;
  • кількості тестувань.

Київська область

У Київській області через несприятливу протиепідемічну ситуацію до другого етапу послаблення карантину переходити поки не будуть.

Як повідомляє пресслужба Київської облдержадміністрації, таке рішення ухвалила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через те, що у регіоні загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення (інцидентність) перевищує встановлений показник, а саме: становить 13,9 особи на 100 тис. населення при нормі менше ніж 12 осіб на 100 тис.

"Через те, що один із необхідних чинників (а саме – інцидентність) перевищує встановлений показник, регіональна комісія з ТЕБ та НС не має права ухвалити рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів. Одночасно повідомляємо, що Київська облдержадміністрація моніторить протиепідемічну ситуацію щоденно. В разі її покращення, рішення про послаблення протиепідемічних заходів буде прийнято негайно", - йдеться у повідомленні.

Рівненська область

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль заявив, що його область поки не готова до послаблень карантину.

"Карантин на Рівненщині не пом’якшуємо. Таке рішення ухвалила сьогодні обласна комісія з питань ТЕБ та НС відповідно до епідситуації в області. За минулу добу на Рівненщині зафіксували 66 випадків COVID-19. Це антирекорд для області", - заявив він.

Чернівецька область

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук повідомив, що у Чернівецькій області за добу від COVID-19 одужали 18 осіб, але підтверджено 46 нових випадків зараження.

"18 буковинців сьогодні побороли коронавірус. Вони двічі отримали негативний результат тесту. Проте маємо також 46 нових випадків COVID-19 в області",- повідомив Осачук.

Загальна чисельність інфікованих на Буковині від першого встановленого випадку становить 2842 особи. "Відтак, переходити на наступний етап послаблення карантинних заходів нам поки що рано", - констатував очільник області.

Волинська область

Про те, що ця область не готова, заявляв Степанов. А вже сьогодні, попри пом'якшення карантину, ні міський, ні приміський транспорт не запрацював. Протягом останнього тижня в області спостерігалося збільшення кількості хворих на коронавірус. 

Загалом в області станом на 9:00 22 травня недуга підтвердилась у 740 осіб, а 21 людина померла. 

Нагадаємо, Кабмін подовжив карантин до 22 червня, але вже розпочався процес переходу до адаптивної моделі. Тобто обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшуватися залежно від епідемічної ситуації в кожному регіоні.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, рівне, чернівці, київ, коронавірус
В тему

Останні матеріали