Відео

В Україні безкоштовні тести на COVID-19 робитимуть не всім: хто має право

В Україні безкоштовні тести на COVID-19 робитимуть не всім: хто має право

В Україні безкоштовні тести на COVID-19 доступні далеко не всім. Так, охочі громадяни без ознак хвороби і контакту з інфікованими безплатно тестуватись не будуть. Загалом на безкоштовний ПЛР-тест на COVID-19 мають право п'ять категорій населення.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, детально розповівши, за яким алгоритмом організовують тестування.

"Якщо в людини немає симптомів коронавірусу і, окрім того, вона не є контактною особою з хворим на коронавірус, тобто це лише бажання, то в нас не передбачено нашим алгоритмом безкоштовне тестування", – наголосив він.

Степанов підкреслив, що під обов'язкове безкоштовне тестування підпадають люди, в яких є симптоми коронавірусної хвороби, які мали контакт із хворими, а також всі медичні працівники, які працюють з хворими на COVID-19 (вони тестуються раз на п'ять днів).

"Також ми додаємо наших працівників Національної поліції та Національної гвардії, які також мають великий ризик зараження; всіх хворих на пневмонію, незалежно від перебігу хвороби та симптоматики. У нас визначений чіткий перелік, який постійно розширюється, тих, хто має тестуватися на COVID-19", – додав очільник МОЗ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус
В тему

Останні матеріали