Відео

Про службу на флоті, нічні прогулянки та свою зарплату: велике інтерв'ю з владикою Михаїлом

Про службу на флоті, нічні прогулянки та свою зарплату: велике інтерв'ю з владикою Михаїлом

Керуючий Волинською єпархією ПЦУ, митрополит Михаїл у дитинстві був піонером, який любив грати в барабан, а під час служби в армії диригував оркестром.

Про це та багато іншого він розповів Богдану Климчуку в інтерв'ю проекту "Апоговорити".

Митрополит пригадав, що військову службу проходив на Далекому Сході на флоті в місті Владивосток. 

"Військова спеціальність... артилерист. В боях ми не брали участі. В кінці кінців я зрозумів, що нудно ходити. Навчання є, навчань нема. І я, вміючи грати на музичних інструментах, я пішов в диригенти позаштатного духового оркестру... Це було цікаво. Мені пропонували потім там залишитися на строкову службу в напрямку військовому і культурному, в ансамблі пісні і танцю", - розповів він.

Однак після повернення додому владика вирішив не повертатися на Далекий Схід і готувався здавати екзамени для навчання на стоматолога. Перша спробув була невдалою, тому митрополит Михаїл пішов на роботу в Почаївську Лавру, на посаду помічника майстра, і паралельно готувався до екзаменів.

"Почаївській Лаврі попрацював і коли настав момент навчатися, то один з монахів-старців запропонував: "А в семінарію не хоч поступити". Він сказав: "Я тебе направлю і ти подивишся, що таке є церква. Побачиш не те, що на передньому плані, а те, що звичайна людина не бачить", - оповідає владика.

Митрополит Михаїл зумів поступити на навчання в семінарію в Черкасах. 

Дивіться відео повного інтерв'ю з владикою

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, релігія, церква, православна церква україни, Інтерв'ю, Відео T1.ua
В тему