Відео

Через першу леді Порошенко «встає і лягає» з думками про інклюзивну освіту (відео)

Через першу леді Порошенко «встає і лягає» з думками про інклюзивну освіту (відео)

Про це чинний глава держави розповів, перебуваючи із візитом у Волинській області, а саме – під час зустрічі із підприємцями і громадськістю в райцентрі Ківерці. Порошенко на Волині торкнувся теми інтегрування особливих дітей у навчання в загальноосвітніх школах. І зазначив, що, відколи цим питанням заопікавалася його дружина Марина, він прокидається і лягає з думками «про цю інклюзивну».

Порошенко, виступаючи перед ківерчанами з трибуни, перелічував європейські напрямки, якими рухається україна: децентралізацію, енергозбереження та інклюзію. 

«Ще одна важлива річ, яка робиться в громадах, – це інклюзивні ресурсні центри для дітей із особливими потребами. Ну згадайте, чотири роки тому слово «інклюзія» ніхто не знав. У мене як Марина почала цим займатися, я встаю і лягаю із цією інклюзією. Ну але ви подивіться: сотні тисяч дітей із особливими потребами повернулися до нормального життя, і це правда. А мільйони їхніх батьків відчули справжнє європейське ставлення до цих проблем. І це не лише безбар’єрність. Це можливість елементарна для дітей відвідувати звичайні школи», – сказав гарант, відзначивши заслуги першої леді в запровадженні в Україні інклюзивної освіти. 

Читайте також:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Політика
В тему