Поради

Чому жінки перестають займатися сексом

Чому жінки перестають займатися сексом

Головними причинами припинення статевого життя є больові відчуття при статевому акті, а також нездатність або небажання партнера займатися коханням.

Про це свідчать результати опитування 1 500 жінок старших 55 років, проведеного групою американських вчених з Центру медичних досліджень.

Дослідження було спрямоване на те, щоб з'ясувати, як клімакс впливає на статеве життя жінок і чому вони втрачають інтерес до сексу після менопаузи. В учасників опитування була можливість вибирати відразу кілька варіантів відповіді.

На біль або неприємні відчуття при статевому акті поскаржилася приблизно половина респондентів, 47% жінок заявили про відсутність інтересу або фізичної здатності з боку партнера здійснити статевий акт. Чверть опитаних розповіли про сухість піхви і пов'язані із цим неприємні відчуття під час сексу. Сім відсотків респондентів зізналися в мимовільному сечовипусканні при статевому акті. При цьому майже половина респондентів до початку проведення дослідження близько шести місяців не займалася сексом.

"Симптоми клімактеричного синдрому обмежують здатність жінок проявляти сексуальну активність і негативно впливають на емоційний досвід від статевого життя", – зазначила доктор Аманда Кларк, яка керувала дослідженням.

Раніше вчені встановили, що ступінь сексуального задоволення чоловіків найбільше залежить від тривалості ерекції, бажання і оргазму жінки. У жінок цей процес, водночас, залежить від оргазму чоловіків.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, стосунки
В тему