Поради

Чому мене ненавидять на роботі? 7 звичок, які можуть зруйнувати стосунки з колегами

Чому мене ненавидять на роботі? 7 звичок, які можуть зруйнувати стосунки з колегами

Вам не комфортно у колективі, хоча саму роботу ви любите? Ймовірно, прочитавши цю статтю ви більше не ставитимете собі питання: «Чому мене ненавидять на роботі?».

 

Ви любите справу, якою займаєтеся, вас влаштовує зарплата, а керівник вартий поваги та похвали? Водночас спілкування з колегами не клеїться? Є 7 факторів, які псують стосунки з товаришами по офісу.

 

Критика за спиною

Конструктивна критика – це завжди добре. Проте, якщо ви обговорюєте когось за спиною, а сама критика більше схожа на плітки, це принесе нехорошу славу. Тим паче, чутки мають схильність розповсюджуватися. Тому краще гордо вискажіть усе, що накипіло в обличчя вашому кривднику, аніж жалійтеся колегам.

 

Ви присвоюєте чужу роботу

Вам допомогли виконати якусь роботу? Не забудьте повідомити про це колегам та керівництву. Будь-яка праця повинна бути оплачена. Якщо ви не можете видати своєму товаришу гонорар, то хоча б похваліть та подякуйте йому. В іншому випадку, ваша мовчанка обернеться тим, що більше ні одна людина в скрутну хвилину не прийде вам на допомогу.

 

Роль боса вам не личить

Маєте дещо вищі зобов’язання в порівнянні з товаришами, однак часто приміряєте на себе роль боса, з докором дивлячись на колег, які на п’ять хвилин запізнюються на роботу? Можемо вас запевнити, що образ начальника не личить навіть керівництву! Людей, які не просто перевищують свої повноваження, а заявляють про себе, як про успішну особу, не любить ніхто.

 

Ходячий фонтан

Ви постійно жалієтеся на низьку зарплату, поганий колектив та вимогливого начальника? Ті, хто весь час плачуться, не зможуть заслужити загальної поваги. Якщо ви вносите негатив у робочу групу, не дивуйтесь, що колеги вас зневажають.

 

Улюбленець шефа

Вас все влаштовує і ви цим постійно хвалитеся? А не варто! Люди заздрять чужому щастю. Тому, про те, яку високу заробітну плату вам дають та як вас поважає керівництво усім знати не потрібно.

 

Емоційно нестабільні люди

Працювати з людьми, які часто влаштовують істерики, з приводу чи без, – надзвичайно складно. Окрім того, вчені довели, що будь-які надміру емоційні бурі – ознака низького інтелекту, який може бути сигналом психічного захворювання. Навіть якщо вас навмисне виводять зі стану рівноваги, будьте терпеливими та приймайте рішення тверезо.

 

Неприємний обід

Ще одна незначна деталь, яка може зіпсувати ваші стосунки з колегами – обід. Сам по собі обід не може налаштувати команду проти вас. Проте, якщо ви полюбляєте поїсти просто на робочому місці страви, які виділяють специфічний запах, то не лише збудите апетит колег, а й дасте зайвий привід зненавидіти вас. Адже не всім подобається працювати у кабінеті, який наповнився запахом часнику чи цибулі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес
В тему