Поради

Як вибрати весільну сукню? 7 секретів вдалого вибору

Як вибрати весільну сукню? 7 секретів вдалого вибору

Мабуть, після пропозиції руки та серця від коханого чоловіка, в голові кожної дівчини з’являються картинки з майбутнього дня весілля. Але як вибрати весільне плаття і не помилитися?

 

 

Купівля весільного наряду – дуже відповідальна справа. Така подія потребує сумлінної підготовки та неабиякої підтримки зі сторони рідних та друзів. Але що зробити, аби покупка була вдалою? Є 7 секретів, дізнавшись які обрати сукню буде простіше.

 

Геть «групу підтримки»

Купити вдале плаття самостійно – дуже тяжко. Проте, залучати до цього процесу половину гостей також не варто.

Кожна людина має свій смак. Відповідно, всі, хто буде у салоні, захочуть висловити вам свою думку з приводу обраного наряду. А уявіть, що біля вас стоятиме 5 людей і мірятимете ви 5 суконь! Це 25 різних точок зору, не рахуючи вашу та думку продавця, який також може щось порадити…

Тому, на примірку замість «групи підтримки» беріть з собою одну-дві людини, смаку яких довіряєте. Такої кількості буде достатньо, аби купівля весільної сукні не перетворилася на балаган.

 

Яке плаття потрапить у фінал?

Не тільки багато людей на примірці заважають обрати ідеальне плаття, але і самі сукні! Як це? Зазвичай, панянка приміряє 5-10 нарядів. Три плаття виходять у фінал, після чого обирається переможець. Намагайтесь дотримуватися цієї схеми.

Якщо ви переміряєте за день 25 суконь і купите щось, то навряд чи ваш вибір буде вдалим. Після стількох переодягань, всі фасони, кольори та стилі змішаються в одну загальну розмиту картину. В результаті, ви оберете те плаття, яке приміряли одним із останніх.

Якщо тяжко вибрати один варіант з десяти, то попросіть продавця дозволити сфотографувати вас у наряді. А вже вдома перегляньте фото та виберіть три найкращі. І тільки наступного дня, знову примірявши їх, купуйте.

 

Кохання з першого погляду – небезпечне

Весілля через рік, а ви вже бігаєте салонами та приміряєте плаття? Схаменіться! Ви можете закохатися в один із нарядів з першого погляду і безповоротно. А до весілля ще стільки часу!

Підготовка до свята – це стрес. А з таким стресом, зазвичай, дівчата стикаються тільки раз у житті! Хто знає, як організм відреагує на подібну ситуацію? Ви можете схуднути чи набрати зайву вагу. Декому не слід забувати про округлий животик та радощі майбутнього материнства.

Коли купувати весільну сукню? Краще починати готуватися за три місяці до весілля. Ви вирішили придбати плаття зарання? Тоді, на всякий випадок, домовтесь з кравчинею про перешиття. Якщо плаття гарно дивитиметься на вас, ви просто скасуєте візит. А доведеться терміново перешивати – працюватимете з професіоналом, а не аматором, який немає замовлень.

 

Додатковий стимул чи зайва проблема?

Багато дівчат купують плаття, дивлячись на ярличок з розміром. Якою б не була цифра – вона не повинна лякати! Якщо продавець пропонує взяти плаття на розмір більше – прислухайтесь. Маленька лише сукня підкреслить недоліки фігури.

І ніколи не купуйте плаття, яке тіснить, з думкою про те, що це хороший стимул скинути зайві кілограми до весілля. Хто знає, чи схуднете ви і як на новій фігурі лежатиме сукня?

 

Плаття – лише частина образу

Дотримуйтесь одного стилю. Наприклад, ви мрієте про плаття в стилі ретро і купили чудову весільну сукню. Проте, навіть у великому місті досить важно знайти фату, рукавички, діадему чи взуття, яке пасуватиме до матерії сукні. Відтак, перш ніж купувати оригінальне плаття, переконайтеся у тому, що у салонах та на ринку є широкий вибір аксесуарів, які відповідатимуть обраній тематиці. Адже без деталей наряд нареченої може видатися недовершеним.

Формуючи бюджет весільного наряду, не забувайте: плаття – лише один елемент. Взуття, фата, діадема чи віночок, білизна, біжутерія – також не мало коштує. Вартість аксесуарів може навіть рівнятися вартості плаття. І ви повинні бути готові до таких витрат.

Також краще приміряти прикраси у платті та не покидаючи салону. Чому? Навіть, якщо у цьому магазині біжутерія вам не по кишені, ви знатимете, які аксесуари пасують до плаття.

 

Не зациклюйтесь та не лінуйтесь

Ви визначились з силуетом весільної сукні ще задовго до пропозиції руки та серця? А дарма! Часто, картинка, яка складається у вашій голові, не відповідає дійсності. Аби бути найкрасивішою нареченою не зациклюйтесь на одному фасоні.

Загалом, є 4 типи суконь:

  • А-силует;
  • Принцеса;
  • Грецький стиль або ампір;
  • Рибка або русалка.

Не полінуйтесь переміряти всі типи суконь. А раптом, вам пасуватиме плаття, на яке ви раніше не звертали уваги?

 

Я ненавиджу своє весільне плаття

Ні в якому разі не купуйте плаття, яке вам не подобається. Часто, на думку юних наречених впливають мами, які платять за наряд, чи подруги, які добре розуміються у моді. Буває і таке, що обмежені кошти не дозволять розгулятися на повну ногу. Проте, пам’ятайте, носити плаття будете ви, а не хтось інший. І будь-яка проблема має рішення!

Ще одна порада – не купуйте надто дороге плаття. Приміряйте лише ті наряди, за які зможете заплатити. Часто, коли перед очима миготять десятки нарядів, ви забуваєте про ціни. Ставте для себе межі і не виходьте за них. Згодом, ви зрозумієте, що плаття на один, хоча і такий важливий, день, не варте таких витрат. Не вірите? А де зараз ваша випускна сукня? І чи була вона варта таких коштів?

Обмежений бюджет? Пройдіться маленькими і непримітними салонами, які працюють у невеликих містах. Зазвичай там ціни на плаття в два-три рази нижчі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Вбрання і образ
В тему