Поради

Як обрати сумку для відпочинку.

Як обрати сумку для відпочинку.

Куди б ви не вирішили поїхати, і як би не проходив ваш відпочинок, в поїздку або в похід вам буде необхідно взяти перелік найнеобхідніших речей. І ці речі потрібно буде кудись покласти.

 

Традиційно для цього використовуються валізи, дорожні сумки або рюкзаки. Останні зручні тим, що вирушивши в похід пішки, їх без проблем можна буде переносити за плечима, звільнивши таким чином руки. Але в діловій або розважальній поїздці рюкзак буде не завжди доцільним, тому доводиться обирати між валізою та дорожньою сумкою.

 

Валізи

Як і будь-які інші речі, валізи мають свої переваги і недоліки, навіть якщо мова йде про добротні та якісні моделі. А вибирати варто саме їх, інакше економія може датися в знаки в будь-який, найчастіше самий непідходящий для цього момент. Отож, на що варто звертати увагу при купівлі валізи?

Сучасні моделі облаштовані колесами, яких може бути двоє або четверо. Чотирьохколісну валізу зручно перевозити по відносно рівній поверхні: зусиль для цього майже не вимагається. Але якщо дорога є нерівною, така модель значно уступає перед стійкішою двохколісно.

Корпус валізи. Сучасні виробники пропонують форми з згладженими кутками, не лише естетично привабливі, але й травмобезпечні.

Велику роль відіграє матеріал, з якого виготовлена валіза. Як і раніше, популярні натуральна шкіра та шкірозамінники, а також поліамід, нейлон і тканини з тефлоновою пропиткою, яка надійно захищає від вологи та бруду. Але все частіше для виготовлення корпусу використовуються більш тверді матеріали – авіаційний алюміній, ABS, полікарбонат, поліпропілен, в який вплавляють металеву або титанову стружку. Валіза з поліпропілену з титановою стружкою є, напевно, найзручнішим варіантом: її поверхня є стійкою до механічних впливів, а сам каркас в змозі витримати чималу вагу. Зрештою, якщо ви не хочете, щоб на вашу валізу ставили інші речі, купіть модель з нахиленим корпусом.

Третя річ на яку потрібно звернути увагу при виборі валізи є ручки. Зазвичай, їх є дві: одна для перенесення, інша – «петля» -- для того, щоб багаж можна було котити. «Петля» повинна легко ховатися в корпус, а в моделях з м’яких матеріалів і зачинятися клапаном на «блискавці», м’яка ручка  може лишатися на поверхні. Крім того, ці  деталі чемодану повинні бути зручними і не викликати жодного дискомфорту. Тверді незручні ручки – привід відмовитися від вибраної моделі, навіть якщо  решта вас влаштовує в ньому.

Дорожні сумки

Якщо ви плануєте добиратися до місця відпочинку потягом або автомобілем, для одягу та інших необхідних речей цілком підійде велика дорожня сумка.

Матеріали, з яких виготовляються такі сумки також варіюються – від класичної шкіри і більш практичного шкірозамінника до сучасних синтетичних, які легко переносять вплив сонця та вологи, які елементарно перуться та швидко сохнуть.

Обов’язковою умовою, яка гарантує зручність використання сумки, є наявність широких ручок з цупкого жорсткого матеріалу і наплічного реміня, який відщеплюється та регулюється. Для того, щоб сумку було зручно переносити в руці, до основних ручок додається щільна «муфта», яка з’єднує їх разом та фіксує з допомогою липучки.

Майже всі серйозні виробники сумок для подорожей пропонують моделі з жорстким дном, що забезпечує  стійкість вашого багажу. Часто, на дно сумки вмонтовують ніжки з гуми або пластику.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему