Поради

Як правильно вибирати яблука: пояснення експертів

Як правильно вибирати яблука: пояснення експертів

Експерти якості продукції розповіли, за якими ознаками варто вибирати яблука на ринках і в магазинах.

За словами фахівців, яблуко має бути цілим, чистим і міцним на дотик. На ньому не повинно бути зморшок та інших ознак старіння. Також потрібно звернути увагу на те, що поверхня плода суха, на ній немає темних плям і білого нальоту. У хорошого яблука відсутні сторонній запах і дивний присмак.

Найпростіший дефект фрукта - парша або чорні плями. Це не небезпечно для людини, але робить плоди уразливими для хвороб. З пошкоджень допускаються тільки утворені при транспортуванні.

Експерти також закликали не вірити міфам про використання ГМО при вирощуванні плодів, високий вміст нітратів і радіації, які накопичуються тільки в ґрунті. За словами експертів, генна модифікація яблунь використовується рідко, тому що для цього немає необхідності. Віск наносять для того, щоб зберегти зовнішній вигляд яблук і захистити їх від цвілі.

Організація, що опікується якістю продуктів харчування, провела дослідження яблук. Пестицидів не виявили тільки в плодах з дачі. Найбільше сторонніх речовин було в фруктах з мережевих супермаркетів. Однак їх кількість не перевищувала допустимих параметрів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, магазин, Здоров'я, продукти
В тему