Поради

Як у спеку охолодити квартиру без кондиціонера: прості поради

Як у спеку охолодити квартиру без кондиціонера: прості поради

Хоча спека дещо послабилася, однак найближчим часом синоптики прогнозують її повернення. А встановлювати кондиціонер зважиться далеко не кожен.

Ось поради, як охолодити приміщення без особливих витрат.

Тримайте штори закритими

Поки сонце знаходиться в активній фазі, тримайте штори або жалюзі закритими. Проникаюче світло розігріває кімнату і створює парниковий ефект. Також ви можете наклеїти тонуючу плівку на вікна, яка відбиває ультрафіолетові промені. Так в кімнату проникне ще менше світла.

Закрийте двері

Взимку ми зазвичай закриваємо двері, щоб зберегти тепло. Влітку цей же прийом допоможе зберегти прохолоду. Досить згадати, як приємно влітку в старих дерев'яних або глинобитних будинках з товстими стінами.

Багато пийте

Так, пити воду кімнатної температури здається банальним рішенням, однак це допоможе вам уникнути теплового удару. А ось напої з льодом пити доведеться з обережністю. Важливо уникати переохолодження горла і зайвого потовиділення.

Використовуйте вологий рушник

Мокрий рушник, огорнутий навколо шиї або голови, допоможе перенести жаркий період дня. Також підійдуть вологі пов'язки на щиколотках і руках. Цей прийом варто запам'ятати тим, кому стає погано в спеку.

Вимкніть електроприлади

Оптимізуйте споживання енергії і включіть в розетки тільки ті пристрої, якими реально користуєтесь. Чим менше потужності споживає прилад, тим менше тепла він виділяє.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спека, квартира, Поради
В тему