Поради

Які продукти можуть викликати рак

Які продукти можуть викликати рак

Харчування відіграє в запобіганні раку значно більшу роль, ніж ми собі думаємо. 

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Ось продукти, які в рази підвищують ризик появи онко.

Рафінований цукор і штучні підсолоджувачі: ними люблять підживлюватися ракові клітини. Тож замініть їх на мед, стевію, кленовий сироп.

Перероблене м’ясо (бекон, сосиски, ковбаси) на 67% підвищують  ризик виникнення раку підшлункової залози, оскільки містять канцерогенні підсилювачі смаку і кольору.

Мариновані та копчені продукти: в них дуже багато нітратів, що продовжують термін придатності, але накопичуються в організмі і руйнують його на клітинному рівні. Однак під час термічної обробки нітрати перетворюються на нітрити, що не такі шкідливі для людського організму.

Трансжири (гідрогенізована олія) – це синтетичний продукт, хімічний склад якого був штучно змінений для тривалішого зберігання. Крім того, для усунення запаху і поліпшення смаку в штучну олію додаються хімікати, чим удвічі підвищують ризик раку грудей.

Картопляні чипси – мало того, що вони смажаться в гідрогенізованій олії, так під час приготування в них утворюється акриламід – небезпечний вбивця.

Попкорн із мікрохвильовки – він готується в пакеті, який містить перфтороктанову кислоту –  токсин, що істотно підвищує ризик раку нирок, товстої кишки, сечового міхура, простати, легенів, щитовидки і крові.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: їжа, рак, онкологія
В тему