Поради

Страви з курячого філе: рецепти з фото

Страви з курячого філе: рецепти з фото

Куряче філе - універсальний і дієтичний продукт, який володіє масою переваг. Куряче філе легко приготувати, з ним немає ніякої мороки, готується філе швидко, виходить смачно. Але, на жаль, багато хто вважає, що страви з курячого філе досить одноманітні. Ми вирішили цю думку спростувати і зібрали для вас найцікавіші і яскраві за смаком рецепти.

Головний нюанс в приготуванні філе - не пересушити його, тобто  не перетримати на вогні або в духовці.

Салат з куркою, грибами і сиром

Інгредієнти:

  • 250-300 г курячого філе;
  • 4 яйця;
  • 200 г грибів;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 100 г зеленої цибулі;
  • 20-30 г рослинної олії;
  • 1 середня морква;
  • 100 г майонезу;

Куряче філе відварити в злегка підсоленій воді до готовності, остудити. М'ясо нарізати невеликими шматочками або розібрати на волокна. Викласти на дно плоскої тарілки. Змастити майонезом і дати м'ясу просочитися. А в цей час підготувати наступні інгредієнти.

Гриби для цього салату краще брати печериці, але використовувати можна будь-які. Нарізати шматочками або соломкою і обсмажити в невеликій кількості рослинної олії протягом 20-25 хвилин.

Нашаткувати цибулю, потерти на великій тертці моркву. Обсмажити овочі до готовності в рослинній олії. При цьому цибуля з морквою повинні придбати золотистий колір.

Яйця зварити круто, остудити, почистити і натерти на тертці. Викласти рівномірним шаром на куряче філе. Потім покласти смажені цибулю з морквою. Змастити майонезом.

Наступним шаром зробити грибний (його необхідно викласти на моркву з цибулею). Посипати гриби натертим на великій тертці сиром. Прикрасити дрібно рубаною зеленою цибулею.

Щоб салат не вийшов занадто жирним, овочі і гриби слід обсмажувати в невеликій кількості олії. Видалити надлишки олії можна, відкинувши гриби або овочі на друшляк і дати олії стекти.

Куряче філе в сметані

Куряче філе в сметані - ситне і легке блюдо, яке готується просто і швидко.

Інгредієнти:

  • 700 г курячого філе;
  • 3 ст. ложки сметани;
  • 3 зубчики часнику;
  • за смаком сіль;
  • за смаком чорного меленого перцю;

У кожному шматку курячого філе зробити невеликі поперечні надрізи. Змішати щіпку солі з перцем і щедро натерти цією сумішшю м'ясо.

В окремий невеликий посуд пропустити через прес часник. Додати до нього сметану і ретельно перемішати.

У деко з високими бортиками або форму для запікання помістити м'ясо, намагаючись вкласти кожен шматок максимально щільно один до одного: таким чином м'ясо зможе краще просочитися соком.

Рясно змастити просочені перцем і сіллю куряче філе сметанно-часниковим соусом.

Поставити форму в розігріту до 180 градусів на 35-40 хвилин. За цей час м'ясо встигне підрум'янитися і «пустити» сік, який можна використовувати в якості підливи. Подавати на стіл з будь-яким гарніром, попередньо посипавши зеленню..

Куряче філе в рукаві

Інгредієнти:

  • 800 г курячого філе;
  • 2 ст. ложки соєвого соусу;
  • 2 ч. Ложка зерен гірчиці;
  • 1 ст. ложка лимонного соку;
  • 1 ст. ложка рослинної олії;
  • 3 зубчики часнику;
  • 0,5 ч. Ложки орегано;
  • 0,5 ч. Ложки розмарину;
  • 0,5 ч. Ложки меленої суміші перців;
  • 0,5 ч. Ложки базиліка;
  • ¼ ч. Ложки куркуми.

Помити куряче філе, потім обсушити м'ясо паперовими рушниками.

Підготувати соус: влити в соєвий соус лимонний сік (краще використовувати свіжовидавлений), додати зерна гірчиці і рослинну олію (без запаху). Пропустити через прес часник і додати соус. Сюди ж всипати спеції і трави.

Помістити м'ясо в отриманий маринад і залишити на 40-50 хвилин. Також м'ясо можна підготувати ввечері і залишити його маринуватися на всю ніч, щоб вранці швидко його приготувати.

Замариноване м'ясо необхідно помістити в рукав для запікання, у якого слід зав'язати один край. Закріпивши верхній край рукава, проколоти зубочисткою або вилкою в декількох місцях. Помістити рукав в сковороду або форму для запікання і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на пів години. Після закінчення цього часу витягнути м'ясо з духовки, акуратно розрізати рукав і відкрити м'ясо. Потім поставити його в духовку ще хвилин на 10-15, щоб воно підрум'янилося.

Готове філе подавати гарячим з картоплею або рисом. Перед подачею м'ясо можна посипати свіжою зеленню.

Курочка «Під шубкою» (в фользі)

Інгредієнти:

  • куряче філе 2 шт.
  • 1 помідор,
  • 1 цибулина,
  • 70-100 г твердого сиру,
  • половина лимона,
  • чорний перець,
  • сіль.

Філе помити, обсушити, розрізати вздовж пластами, кожен з яких нарізати порційними шматками. Злегка посолити і поперчити, відбити молоточком. Цибулю очистити і нарізати кільцями. Помідор обдати окропом, зняти шкірку і порізати тонкими кружечками. Натерти сир. Нарізати кружечками лимон. На деко постелити фольгу. Викласти на нього на невеликій відстані один від одного підготовлені шматки м'яса. Скропити лимонним соком. На кожен шматок м'яса викласти шарами лимон, кільця цибулі, шматок томата. Обгорнути деко фольгою і поставити в духовку. Випікати 25 хвилин при температурі 200 градусів. Потім вийняти м'ясо. Зняти фольгу. Посипати м'ясо тертим сиром і знову поставити в духовку - плавити сир. Подавати окремо або з гарніром: овочами або крупами.

М'ясо в тісті «З скоринкою»

Інгредієнти:

  • 400 г курячого філе,
  • 200 г замороженого листкового тіста,
  • 2 ст. ложки рослинної олії,
  • 70 г вершкового масла,
  • 3 помідори,
  • 1 яйце,
  • 3 ст. ложки білого вина,
  • сіль, перець за смаком.

Розморозити тісто. Порізати кожен пласт на 6-8 прямокутників (можна і на більшу кількість, якщо шматки м'яса невеликі).

Куряче філе нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити і обсмажити в невеликій кількості рослинної олії до появи легкої рум'яної скоринки.

Обернути кожен шматок м'яса тістом, утворивши якусь подобу рулету.

Утворені трубочки укласти в змащений маслом або застелене пергаментом деко на невеликій відстані один від одного.

Збити в піну одне яйце і змастити ним поверхню трубочок. Поставити деко в розігріту духовку і випікати до готовності тіста.

В цей час, обдавши окропом помідори, зняти з них шкірку і нарізати невеликими кубиками.

У час, що залишився від змазування яйця, додати розм'якшене вершкове масло, біле вино, сіль і перець. Поставити ємність на водяну баню і збити віночком її вміст. Додати в соус нарізані помідори. Зняти з вогню.

Полити цим соусом випечені трубочки з м'ясом. Як гарнір можна подати відварний рис.

Відбивні «Смачні»

Інгредієнти:

  • куряче філе (можна використовувати філе грудки) - 400-500 г;
  • яйця - 2 шт. ;
  • борошно - 3 ст. ложки;
  • половинка лимона;
  • сіль і перець за смаком;
  • рослинна олія (необхідна для смаження) ;
  • листя салату;

Філе нарізати великими порційними шматками, відбити молоточком, посолити, поперчити, полити свіжовидавленним лимонним соком.В одній мисці збити яйце, в другу - насипати муку. М'ясо обваляти в борошні, а потім відразу ж занурити в збите яйце і швидко відправити на розпечену на середньому вогні сковороду з рослинною олією. Обсмажити відбивні з двох сторін до появи рум'яної скоринки. Після чого зняти зі сковороди і подавати порційно з гарніром на засіяну листям салату «подушці». До таких відбивних добре підходять як гарнір картопля (відварна, пюре, запечена в духовці, фрі), відварений рис, макаронні вироби.

Куряче суфле

Інгредієнти:

  • 400 г курячого філе;
  • 2 яйця;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 ст. ложки вершків;
  • сіль, перець за смаком;

М'ясо відварити в підсоленій і поперченій воді до готовності. Потім пропустити його через м'ясорубку, після чого ретельно розтерти ложкою. Відділіть білки від жовтків. Збити білки в піну. У м'ясо додати сіль, перець, жовтки, збиті білки і вершки. Ретельно все перемішати. Суфле викласти на змащену маслом сковороду, розрівняти. Зверху покласти тонкі пластинки вершкового масла. Поставити в духовку і запікати до появи рум'яної скоринки. Подавати як самостійну страву або з гарніром.

Биточки з курки

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі;
  • 500 г курячого філе,
  • 1 головка ріпчастої цибулі,
  • 1 біла булка (батон),
  • 100 мл молока,
  • 200 г вершкового масла,
  • 1 яйце,
  • сіль, перець, зелень.

Цибулю очистити і нарізати кубиками. Обсмажити на вершковій олії до появи золотистого кольору. Розмочити булку в молоці. М'ясо перекрутити через м'ясорубку. У м'ясо додати булку (її можна також прокрутити на м'ясорубці), яйце і обсмажену цибулю. Зробити крутий фарш. Виліпити з нього биточки і обсмажити в маслі. Картоплю почистити, відварити в підсоленій воді, зробити пюре. Подати як гарнір до биточків.

Курочка в соєвому соусі

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 20-30 мл рослинної олії;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 ст. ложку кунжутного насіння.

Філе помити і викласти на паперовий рушник. Розрізати м'ясо на невеликі шматочки. У чашку налити соєвий соус, видавити через прес часник, додати кунжутне насіння. Помістити в цей маринад шматочки філе. Гарненько перемішати і залишити на 30-60 хвилин просочитися. Чим довше буде знаходитися м'ясо в соусі, тим краще воно зможе промаринуватися.

У сковороду налити рослинну олію, розігріти її  і викласти м'ясо. Обсмажити філе, періодично помішуючи, на середньому вогні до готовності. Подавати на стіл гарячим з будь-яким гарніром. Перед подачею блюдо можна прикрасити будь-якою зеленню.

Запіканка з картоплею та м'ясом

Інгредієнти:

  • 300 г картоплі;
  • 300 г курячого філе;
  • 1 середня цибулина;
  • 200 г печериць;
  • 2 помідори;
  • 1 ст. ложка аджики;
  • 3 ст. ложки соєвого соусу;
  • Сіль, перець;
  • 100 г сиру;
  • рослинна олія для обсмажування м'яса і змащування форми.

Філе нарізати середніми шматочками. Перекласти м'ясо в чашку. Сюди ж додати аджику і соєвий соус. Перемішати. Залишити на 20 хвилин. Потім обсмажити в невеликій кількості олії. Картоплю почистити і нарізати тонкими смужечками. Змастити форму для запікання олією. Викласти на дно рівним шаром картоплю. На нього перекласти обсмажене м'ясо. Цибулю нашаткувати кільцями і посипати ними м'ясо. Підсолити. Зверху викласти тонкі пластинки шампіньйонів. Помідори порізати кружальцями. Гриби вкрити шаром помідорів. Зверху посипати страву тертим сиром. Поставити форму в духовку на 35-40 хвилин. Готовність страви перевірити зубочисткою, проткнувши картоплю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рецепти, кухня
В тему

Останні матеріали