Поради

Як зекономити на комуналці: способи та поради

Як зекономити на комуналці: способи та поради

Мотивація економити на комунальних послугах лише зростає разом з тарифами та сумами у квитанціях. Наприклад, ціна на електроенергію для населення: 0,9 грн / кВт за обсяг споживання до 100 кВт та 1,68 грн / кВт за обсяг споживання понад 100 кВт. Багатотарифні лічильники ділять добу на тимчасові зони. У кожній з них кіловат годину множиться на свій коефіцієнт, який становить 0,4-1,5 від повного тарифу кіловат години - 1,68 грн. Що стосується води, це 2,4 м3 холодної води (тариф 9,37 грн/м3), 1,6 м3 гарячої води (тариф 78,62 грн/м3), 4 м3 на водовідведення (тариф 4,67 грн/м3). Тобто, у результаті складається сума у декілька тисяч гривень. І це вже не кажучи про серйозність усвідомленого споживання у світовому контексті.

Чому важливо економити ресурси

Чиста, прісна вода - обмежений ресурс. Зважаючи на суворі посухи, що відбуваються у світі, обмежений запас прісної води стає одним із наших найцінніших ресурсів. Хоча майже 70% Землі складається з води, багато частин світу страждають від дефіциту чистої води. Збереження води означає розумно використовувати наше водопостачання та бути відповідальною.

Збереження палива за допомогою енергоефективних технологій та практик значно допоможе збільшити поточні запаси нафти, вугілля та газу на ще кілька років. Збереження палива сповільнює як швидкість атмосферного потепління, так й підкислення океану, даючи Землі час на оздоровлення. Без цього перепочинку Земля досягне переломної точки, поза якою це зцілення неможливо, і вона може стати непридатною для життя.

Якщо вимкнути світло вночі або прати одяг у холодній воді, ви зекономите дерева, вугілля, природний газ тощо. З економічної точки зору, важливо зберегти наші обмежені ресурси. Використання меншої кількості енергії має кілька явних переваг. Це дозволяє людям, урядам та бізнесу економити гроші, а також дозволяє електростанціям уникати дорогих оновлень. Люди не хочуть занадто сильно змінювати своє життя, щоб реагувати на глобальне потепління, а краща електрична ефективність дозволяє людям уникати жертв. Економте енергію, бережіть довкілля. Вживаючи заходів щодо зменшення споживання енергії, ви зробите свій внесок у здоровіший та щасливіший світ.

Як зекономити: поради

Що стосується економії грошей на комунальних платежах, визначте предмети у будинку, які використовують як воду, так й енергію. Посудомийні машини, пральні машини та водонагрівачі - це три основні прилади, які ви, можливо, захочете замінити на більш енерго- та водоефективні моделі.

Крім того, пам’ятайте, що кондиціонер та використання обігрівача є найбільшим зміною ігор, коли справа стосується рахунку за комунальні послуги. Якщо в гарячі місяці трохи підвищити температуру, а в холодні - трохи знизити, ви заощадите гарні гроші.

Економимо на опаленні

Паливо є одним із найбільш широко використовуваних джерел енергії у світі сьогодні. Більшість видів палива - це природні речовини, такі як нафтове та дизельне паливо, а також природний газ, які видобуваються прямо з землі або отримуються шляхом переробки речовин, таких як нафта.

Як зекономити на опаленні?
Як зекономити на опаленні?

Розумійте власну систему опалення та її управління. Знайдіть час, щоб дізнатися, як працює опалювальна система та як правильно керувати, щоб можна було використовувати її найкращим та найвигіднішим способом.

Як зекономити на опаленні:

  • Уникайте сушіння одягу на радіаторах. Це знижує кількість теплоти, що виділяється радіаторами, тому котел повинен працювати довше, щоб досягти тієї ж кімнатної температури, тим самим використовуючи більше палива в цілому.
  • Тримайте меблі подалі від радіаторів. Пінопласт в м’яких меблях - це дуже ефективний теплоізолятор та не дозволяє йому потрапляти у приміщення.
  • Перевірте ізоляцію стін. Близько 35% тепла, втраченого в типовому неізольованому будинку, проходить через стіни. Якщо у вас є порожнинні стінки, подумайте, чи заповнити їх. Суцільні стіни також варто утеплити (як всередині, так і зовні), але це складніше та затратніше.
  • Встановити вторинне скління. Поставити друге скло в існуюче вікно настільки ж ефективно, як герметичні замінники, але коштує набагато дешевше.
  • Встановіть пристрій для відключення від центрального опалення. Ці пристрої автоматично відключають центральне опалення протягом встановленого періоду протягом кожної години роботи, тим самим витрачаючи менше енергії.

Встановіть енергоефективний конденсаційний котел. Вони набагато ефективніші, ніж старі котли, використовують менше палива та доступні для використання з магістральним газом, нафтою або скрапленим нафтовим газом (СПГ).

Економимо на воді

Гарячі душі, чистий посуд, чистий одяг та інші зручності, пов’язані з гарячою водою, невід’ємні для нашого повсякденного життя. Але гаряча вода - це друга за величиною витрата енергії в будинку. Хоча це здається очевидним підказом, використання холодної води для більшості білизни (особливо під час циклу полоскання) та основного догляду (чищення зубів, миття рук тощо) допоможе скоротити рахунок за комунальні послуги. Холодна вода також корисна для вашого здоров’я та самопочуття.

Як економити воду дома?
Як економити воду дома?

Що треба зробити, щоб зекономити воду:

  • Протікаючий кран є наче незначною неприємністю, але він здатен витрачати воду та гроші за дуже короткий проміжок часу. Відремонтуйте будь-який герметичний змішувач негайно (обов’язково перевірте та зовнішні змішувачі).
  • Якщо посудомийній машині або пральній машині більше 10 років, рекомендується замінити її на нову, більш енергоефективну модель. На ринку існує багато нових конструкцій, які використовують менше води та значно ефективніші, ніж те, що було на ринку ще десятиліття тому.
  • Бажано замінити водонагрівач, якщо йому більше 10 років. Старий водонагрівач не тільки неефективний, але також може завдати непоправної шкоди, якщо він протікає або лопне.
  • Марно витрачати гроші на нагрівання води, яку ви не збираєтеся використовувати. Встановіть таймер на ваш підігрівач гарячої води, щоб ви могли запрограмувати його, щоб вимкнути його на роботі та під час сну.

Якщо ми хочемо продовжувати підтримувати наше тіло здоровим, чистим та всім іншим - ми повинні берегти воду. Використання простих порад щодо збереження води може допомогти зменшити споживання води більш ніж на половину.

Економія електроенергії

Існує маса різних методів, які можна використати для економії електроенергії. Ці прості поради охоплюють широкий спектр електричного застосування: від освітлення, нагріву води, до приладів, до опалення та охолодження.

Чому важливо економити електроенергію
Чому важливо економити електроенергію

Найкращий спосіб почати економити на витратах на електроенергію - це бути розумним щодо використання:

  • Дві 100-ватні лампи розжарювання, відключені додаткові дві години на день, допоможуть заощадити. А ще краще перейти на світлодіод.
  • Вимкніть стельові світильники та використовуйте настільні світильники, освітлення доріжок та підвісні світильники в робочих приміщеннях, а також на кухнях.
  • Відключіть електроніку, яку не використовуєте. Потужність у режимі очікування становить близько 10% середньорічного використання електроенергії домогосподарств.
  • Керуйте термостатом. Якщо у вас електричне тепло, опустіть термостат на два градуси, щоб заощадити 5% на рахунку за опалення. Опустивши його на п’ять градусів, ви зможете заощадити 10%.
  • Зменшіть тепло на кухні. Не використовуйте духовку влітку - спробуйте салати, коктейлі або шашлики. Ви зменшите тепло в своєму будинку та заощадите на витратах на охолодження будинку.

Використовуйте природне освітлення. Одне вікно, що виходить на південь, здатне від 20 до 100 разів більше його площі. Незважаючи на те, що власні коригування енергозбереження здаються спочатку непосильними, невеликі кроки стають великими стрибками, коли їх множать на 7 мільярдів. До того ж, це дозволяє значно зекономити на комунальних витратах.

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: комунальні послуги
В тему