Поради

Часник та цибуля - вбивці грибка

Часник та цибуля - вбивці грибка

Цієї неприємності допоможуть позбутися звичайні продукти, що є на кухні в кожної господині.

Мазь із цибулевим лушпинням

Сушене лушпиння ріпчастої цибулі розтерти в порошок і ретельно змішати з вершковим маслом або свіжим жиром у пропорції 2:3. Можна додати 1 частину розтертих у порошок сушених квіток календули лікарської або ромашки аптечної. При грибкові шкіри і нігтів наносити мазь щовечора на уражені ділянки, попередньо розпаривши ноги і витерши їх насухо. Лікуватися до одужання.

Настоянка часнику

350 г очищених зубчиків часнику розтерти в ступці, скласти в пляшку з темного скла і залити 0,5 горілки (можна використовувати 70% спирт). Закрити, настоювати в прохолодному темному місці протягом 10 днів, процідити. При грибкових захворюваннях шкіри і нігтів обробляти настоянкою уражені місця раз у день. Якщо для приготування засобу використаний спирт, його потрібно розвести водою у пропорції 1: 1.

Мазь із часником

Очищені зубчики часнику подрібнити (в ступці або на дрібній тертці) і ретельно змішати з вершковим маслом у пропорції 1: 1. При грибкових захворюваннях шкіри щодня накладати на уражену ділянку пов'язку з маззю і залишати на добу, замінюючи наступного дня свіжою.

Цибулевий сік

Почистити й подрібнити цибулину, відтиснути сік. Змащувати ним уражені грибком ділянки раз на день. Зберігати сік не слід, використовувати тільки свіжий.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, продукти, захворювання, лікування
В тему