Поради

Як доглядати за папугою

Як доглядати за папугою

Папуги можуть привнести багато радості у ваше життя. Саме тому перед тим, як купувати пернатого друга, вам слід знати деякі особливості з його догляду.

Мабуть, кожен може процитувати слова Антуана де Сент-Екзюпері: «Ми відповідаємо за тих, кого приручили». Своєрідної уваги потребує папуга. У неволі ця пташечка перетворюється у маленьку дитину, про яку потрібно старанно доглядати. Аби ваш пернатий друг був щасливим, створіть максимально комфортні умови для іноземного члена сім’ї.

Вам потрібно знати:

  • Купуючи клітку, звертайте увагу на розмір. Великі домівки ускладнять приручення птиці, а в маленькій йому буде тісно. Тому, оберіть клітку середнього розміру.
  • Форма повинна бути прямокутною. У круглих домівках птаху буде ніде усамітнитися. На одного папугу виділіть площу 35 кв. см.
  • Аби полегшити прибирання, купуйте клітку з висувним дном. Також не варто брати домівку з решіткою на дні, адже тваринка може травмувати лапки.
  • Перша жердинка повинна бути пластикова, діаметром 1 см (це в 2 рази більше, ніж у олівця). Через 5 – 6 місяців матеріал потрібно змінити на дерево (це може бути вишня, груша чи інше фруктове дерево). З двома жердинами вихованцю буде значно веселіше.

  • Кращі кліматичні умови для птаха +18 до + 25°. Намагайтеся уберегти пернатого від перепадів температури. Провітрюйте приміщення, проте остерігайтесь протягів. Зважаючи на це, краще не розміщувати клітки улюбленця на кухні чи у вітальні, оскільки там часто змінюється температура. Також ставте клітку подалі від кондиціонерів та опалювальних приладів.
  • Ставте клітку на рівні очей, аби було зручніше спостерігати та спілкуватися з вихованцем. Ветеринари вважають, якщо клітка буде вищою від вашої голови, папуга відчуватиме над вами перевагу, що може викликати у нього агресію.
  • Гучна музика нашкодить вашому пухнастому другові. Тому постарайтесь ізолювати його від зайвого шуму.
  • День папуги повинен тривати близько 15 – 16 годин. Кімната, у якій житиме улюбленець, повинна бути добре освітлена. У короткі зимові дні вмикайте вранці та ввечері світло.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему

Останні матеріали