Люди

Пасічник знає, як зміцнити медом імунітет і стати неймовірно гарною

Пасічник знає, як зміцнити медом імунітет і стати неймовірно гарною

Поспішай творити добро!

Україна входить до п’ятірки країн світу – як за чисельністю бджолиних сімей, так і за виробництвом бджолопродуктів. «Тож свого часу і я вирішив зайнятися бджільництвом, –  розповідає Андрій Кирильченко, житель с. Яструбна, що на Житомирщині. – Спершу хотів забезпечити якісним медом родину, однак згодом вирішив подбати і про інших людей, які не байдужі до свого здоров’я».

– Чим так корисний мед?

– Він стимулює обмін речовин в організмі, підвищує імунітет, помічний при нервовому виснаженні, захворюваннях серцево-судинної та шлунково-кишкової систем. А всі його компоненти засвоюються на 97 відсотків із мінімальними енергозатратами організму.

– Як найкраще його споживати?

– Із вітамінними настоями (наприклад цитрусовими, ягодами калини, журавлини), трав’яними чаями (липи, стебел і листочків м’яти, меліси), узваром із сушених фруктів та ягід (особливо шипшини). Але не перегрівайте меду до 60 градусів і не кладіть у гарячу воду.

– Що порадите для імунітету?

– Розпочинайте день із чайної ложечки меду, яку запийте склянкою води. Дуже корисна така суміш: в однакових частинах узяти перемелений на кавомолці квітковий пилок та мед, перемішати, перекласти у скляну посудину і 2 – 3 рази на день розсмоктувати по половині чайної ложечки. Курс триває протягом 21 дня, далі – два тижні перерви і повторити курс. Також для зміцнення організму раджу 2 – 3 рази на день розжовувати забрус: це активізує опірні сили організму, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, допоможе при стоматиті, проблемах із яснами. А за перших ознак застуди перемішайте у склянці по одній столовій ложці меду, малинового варення, горілки чи коньяку, долити міцним гарячим чаєм, аби склянка була повна. Випити і лягти у ліжко.

– А секретами краси поділитеся?

– Рекомендую таку маску для обличчя: 1 ст. л. меду, стільки ж рицинової олії, 1 ч. л. коньяку і 1 жовток перемішати, додати перекручений на м’ясорубці листок алое, перемішати і втерти у шкіру голови та волосся. Одягнути шапочку для душу, обгорнути голову рушником і залишити на годину, змити теплою водою. А з Давнього Єгипту до нас дійшов рецепт приготування засобу для пілінгу шкіри: у мед додати морську сіль і масажними рухами нанести на тіло.

– Як вибрати якісний мед?

– Якісний мед – це зрілий мед, який відкачаний із рамок, розфасований і збережений без додавання цукру та антибіотиків. Головна ознака зрілості меду – це запечатування його восковими кришечками з ферментом лізоциму, тобто забрусом, який є природним антибіотиком та перешкоджає розмноженню шкідливих бактерій. Часто трапляється, що соняшниковий мед видають за мед із різнотрав’я. Ще я б не радив купувати мед із магазину, бо його перед тим везуть на заготівельне підприємство, нагрівають, щоб порозливати в ємкості, і зберігають при різних температурах та освітленні. Тому раджу продукти бджільництва купувати лише у перевіреного пасічника.

БІЛЬШЕ ПРО ВІДОМИХ ТА ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Олеся Антоненко

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Інтерв'ю, імунітет, бджоли
В тему