4 Вересня 2022
Новини

В Чернігові після вибуху на ярмарку вже 11 постраждалих: 6 дітей і 5 дорослих

В Чернігові після вибуху на ярмарку вже 11 постраждалих: 6 дітей і 5 дорослих

У Чернігові на ярмарку, де виставляли зокрема і зброю, 3 серпня пролунав вибух. Серед потерпілих - 6 дітей.

Напередодні люди опинились у лікарні через те, що вочевидь зброя, яку давали і дітям, - виявилася бойовою та зарядженою.

 За уточненими даними, після вибуху вже 11 постраждалих – це 6 дітей і 5 дорослих, серед, яких і військовослужбовець, який госпіталізований, йдеться в ТСН.

Двоє дітей шпиталізовані. 8-річний хлопчик у стабільному стані, а ось 2-річний малюк має важкі поранення і ймовірно його доведеться доправляти до київського «Охматдиту».

 Допоки ж малюку провели 6-годинну операцію і лікарі прогнозів не дають.

"Стан дитини важкий, але стабільний. Дитина з політравмою, мінно-вибухові травми обличчя, рана лівого ока з пошкодженням ока. Є пошкодження м’яких тканин кінцівок. Дитина в траматичному шоці тяжкого ступеню, зараз стабілізована, перебуває в медикаментозному сні", - каже лікар.

За попередніми даними, люди отримали поранення не вражаючими елементами від РПГ, а саме вибуховою хвилею і вогняним струменем, який з’являється під час пострілу.

Вже відомо, що захід влаштовувала громадська організація, яка подавала його, як захід для дітей і ніде не було вказівок, що там буде зброя, тож і не потрібен був спецдозвіл на проведення заходу.

На трагедію відреагували у Офісі президента і обіцяють знайти і покарати винних.

 «Триває перевірка. Залучені найкращі фахівці. ДБР вже долучилися до розслідування. Винні обов'язково будуть встановлені та понесуть покарання згідно з чинним законодавством. Держава не залишиться осторонь. Обіцяю», - зазначив Кирило Тимошенко.

ДБР відкрило провадження про порушення поводження зі зброєю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, чернігів, зброя, діти
В тему