13 Січня 2022
Новини

У Луцьку відремонтують міст біля ринку

У Луцьку відремонтують міст біля ринку

У Луцьку пішохідний міст, який сполучає Варшавський ринок та вокзал, відремонтують за понад 3 млн грн.

До слова, він прослужив трохи більше десяти років (відкрили в у 2011 році), - пише 12 канал.

Раніше його називали «мостом Кривицького-Шиби», бо попередні мери 15 років ніяк не могли його добудувати. 

Лучани скаржаться, що міст руйнується і ходити ним стає небезпечно. А сходи взимку дуже слизькі. Проте це популярна частина міста, тому люду тут завше багато. 

Колишній міський голова Луцька Богдан Шиба каже, що виною усьому поспіх і неякісна робота.

«Зробили як-небудь, правда, за 25 років за те віддали облспоживспілці землю під Варшавкою… Відразу там було видно, що деякі конструкції хитаються, ще як його в експлуатацію здавали. От і все. Як завжди в нас. Аби зробити і стрічку перерізати», – каже Шиба.

За його словами, ніякий ремонт не усуне тих вад, які зробили під час будівництва. Також він додав, що не робив його за своєї каденції, бо ціна була непідйомна для міста. Чинний мер Ігор Поліщук каже: скільки мільйонів витратили за 15 років на зведення мосту – складно й підрахувати, адже дійсно були наявні певні махінації. Та якістю він не відзначився явно, адже 10 років – дуже малий термін експлуатації. Щодо хитання, то для такої конструкції – це нормально.

Поліщук наголошує, що не найвищої якості був метал для мосту. Він зауважує, що за цей час внаслідок корозії виникли пошкодження, тому необхідно корозію забрати, заново його пофарбувати, обробити антикорозійними матеріалами, там, де корозія найбільше вразила метал – його підсилити. І таким чином продовжити строк експлуатації мосту.

Проєктна документація уже готова, найближчим часом оголосять тендер. Можливо, роботи вдасться виконати за меншу суму. Візьмуться до справи одразу після завершення паперових процедур.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, Ремонт, бюджет
В тему