19 Вересня 2021
Новини

Стоп гомофобія: в Києві розпочався «Марш рівності»

Стоп гомофобія: в Києві розпочався «Марш рівності»
У  Києві тисячі людей на «Марш рівності» вимагають ухвалити законопроєкт про боротьбу з дискримінацією.

Про це повідомляє hromadske.

За словами організаторів KyivPride, у марші мають взяти участь близько 10 тисяч людей. Хода розпочалася від перехрестя вулиці Богдана Хмельницького, учасники рухаються 30 колонами.

Місце проведення заходу оточила поліція. Правоохоронці рухаються разом з учасниками ходи. Противники «Маршу рівності» зібралися біля Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Серед вимог учасників — ухвалення законопроєкту про боротьбу з дискримінацією, введення відповідальності за злочини на ґрунті ненависті до ЛГБТ+.

У ході, зокрема, беруть участь близько 20 військових, представників ЛГБТ+, батьки дітей ЛГБТ, посли Нідерландів, Швеції та інших країн.

«Це («Марш рівності» — ред.) ознака європейської інтеграції. Це цінності, які ми розділяємо... Мені приємно, що це дуже схоже на те, що відбувається в Амстердамі», — сказав у нас в ефірі Йоганнес де Мол, посол Нідерландів в Україні.

Учасники рухаються центром міста під музику. Організатори не розголошують місце завершення маршу, щоб не наражати учасників на небезпеку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, лгбт-спільнота
В тему