4 Серпня 2021
Новини

Хотів підірвати Кабмін: чоловікові загрожує до 15 років в'язниці

Хотів підірвати Кабмін: чоловікові загрожує до 15 років в'язниці

Проти чоловіка відкрили кримінальне провадження за 4 статтями Кримінального кодексу.

Чоловіка, який погрожував підірвати будівлю Кабміну, затримали та вилучили в нього бойову гранату.

Йому загрожує до 15 років ув'язнення, - пише hromadske.

Нині відкрили кримінал за 4 статтями Кримінального кодексу: ст. 341 (захоплення державних будівель); ст. 345 (погроза або насильство щодо правоохоронця); ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).

Затриманий був сапером та учасником війни на Донбасі. Його двічі поранили, одна з травм — черепно-мозкова, заявив на брифінгу голова Нацполіції Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що із затриманим проведуть слідчі дії, зокрема йому призначили психіатричну експертизу. Мотиви захоплення будівлі уряду наразі невідомі.

Для того, щоб затримати підозрюваного, правоохоронці викликали його друга, волонтера й депутата Бучанської міської ради Василя Олексюка. Чоловік проводив переговори з нападником. Він також розповів, що підозрюваний працює на станції технічного обслуговування, але перебуває у скрутному матеріальному становищі.

«Це людина, у якої дуже сильний дух і загострене почуття справедливості. Можливо, з огляду на його поранення та сьогоднішній побутовий рівень життя, десь у людини зіграло таке, що він порушив закон», — зазначив Олексюк.

За словами Олексюка, затриманий час від часу звертався до волонтерів по психологічну, моральну, зрідка матеріальну допомогу.

Нагадаємо, 4 серпня приблизно о 10:00 до будівлі уряду зайшов невідомий чоловік. Він витягнув із кишені предмет, схожий на гранату, і погрожував його підірвати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кабінет міністрів, київ, кримінал
В тему