13 Липня 2021
Новини

У ВООЗ відкинули пропозицію про вакцинацію проти COVID-19 третьою дозою

У ВООЗ відкинули пропозицію про вакцинацію проти COVID-19 третьою дозою

У Всесвітній організації охорони здоров’я виступили категорично проти впровадження кампанії із вакцинації проти коронавірусу третьою дозою тих, хто вже отримав два обов’язкові щеплення. У деяких країнах на ній наполягали, заявляючи, нібито це допоможе протистояти заразнішим штамам COVID-19.

Глава організації акцентував на американських виробниках вакцин проти коронавірусу Pfizer та Moderna, адже саме вони почали пропонувати країнам, де вакциновано більшість населення, закуповувати мільйони додаткових доз препаратів для введення третіх щеплень. Аргументом виступає те, що воно додатково підсилить імунітет проти варіанта Дельта.

На сьогодні цей штам зафіксовано в 104 державах. Гебреєсус же закликав виробників віддати вказані дози вакцин у міжнародну програму COVAX, яка хоча б частково зможе забезпечити ними бідніші країни.

Такої ж думки дотримується Майк Раян, директор програм надзвичайних ситуацій ВООЗ. За його словами, намагання імунізувати населення додатковою третьою дозою "прирікає сотні мільйонів людей на повну відсутність захисту" від COVID-19. Він запевнив, що більшість людей, які отримали обидва необхідні щеплення, в разі інфікування варіантом Дельта матимуть легкий перебіг захворювання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, щеплення
В тему